FC Moerstraten

Voetbalvereniging FC Moerstraten is opgericht op 1 juli 1973, als fusie van café voetbalvereniging M.V.V.’70 en de jongerenvoetbalvereniging VV Moerstraten. Vanaf het seizoen 1974/1975 speelt de club mee in de officiële KNVB competities. Het speelveld was een in 1971 omgebouwd weiland aan de Ossendreef en als kleedaccommodatie was een kippenschuur aangekocht en omgebouwd. Omdat de accommodatie niet aan de eisen van die tijd voldeed is er vanaf 1979 gebouwd aan een nieuw sportcomplex aan de Heivelddreef 1, bestaande uit een speelveld met kleedgebouw. Vanaf 1981 speelt de vereniging haar thuiswedstrijden op dit sportpark, dat de passende naam “De Dreef” kreeg. De groei van de vereniging maakte al snel dat een speelveld te weinig was, in 1983 is door de leden zelf het 2e veld gerealiseerd en werd er een noodkleedgebouw bijgebouwd dat tot 1997 in gebruik was en toen is vervangen door twee nood-kantoorunits en werd er een eigen kantine gerealiseerd. De lichtinstallatie werd in 1996 in gebruik genomen. De eigen kantine is in 2011 afgebroken toen het multifunctionele dorpshuis “ParelMoer” in gebruik werd genomen, FC Moerstraten is een van de hoofdgebruikers.

De omvang van de vereniging bereikte haar hoogtepunt in de jaren tachtig toen er 2 jeugdteams op zaterdag en 5 herenteams en 2 damesteams op zondag speelden. Vanaf de jaren negentig trad er krimp op: het aantal jeugdleden daalde steeds verder tot nu nog 1 JO14 team. Ook bij de senioren bleef de krimp niet uit, vanaf het seizoen 2019/2020 komt FC Moerstraten op zaterdag met 1 herenteam uit en op zondag met 2 herenteams en 1 damesteam. Op vrijdagavond speelt een 35+ team. Helaas lukt het niet meer om een standaardteam mee te laten doen aan de competities.

In sportief opzicht heeft FC Moerstraten met haar 1e team steeds in de laagste klasse gespeeld. Tweemaal werd er een periodekampioenschap behaald, promotie is nooit gelukt, anders dan door herindelingen. Ook de andere seniorenelftallen slaagden er niet in om een kampioenschap te behalen. De jeugd daarentegen wel, diverse jeugdteams werden kampioen in de loop der jaren.