Dorpsfeesten Moerstraten

 

Op donderdag is het weer zover: dan begint in Moerstraten de jaarlijkse dorpsfeesten. Vier dagen lang staat het dorp in het teken van allerlei activiteiten voor jong en oud volgens de in 1987 uitgedachte en nog steeds succesvolle formule.

De ouderen uit het dorp en de aangrenzende plaatsen zijn het eerst aan de beurt. Op de donderdagmiddag worden er vanaf 13.00 uur weer 100 ouderen verwacht voor een middag met bingo en rad van avontuur. De middag wordt afgesloten met de trekking van de Grote Loterij.

In de afgelopen weken zijn er honderden loten verkocht en om 16.30 uur weten we wie er met hoofdprijs naar huis mag. De donderdagavond voert de jeugd uit Moerstraten een musical op in een volle tent.

Maanden repeteren is eraan vooraf gegaan en vanaf 19.30 uur kan het publiek genieten van deze komische musical. Tot 23.30 uur draait daarna de disco met vooral liedjes voor de jongere jeugd.

Vrijdag start het programma om 13.00 uur met volksspelen voor de lagere schooljeugd.

Zij worden bezig gehouden met allerlei leuke en sportieve spelletjes op de sportvelden. Omstreeks 15.00 uur volgt dan de prijsuitreiking.

Meteen daarna, zo tegen 18.30 uur, starten de volksspelen voor ouderen.

De organisatie is er weer in geslaagd om enkele leuke attracties naar het dorp te halen waarmee de teams zich naar hartenlust kunnen uitleven.

De zaterdagmiddag staat in het teken van een fietstocht voor het gehele gezin. Aan de hand van allerlei aanwijzingen rijden groepsgewijs de deelnemers een route door de mooie natuur in de omgeving van Moerstraten. De eerste groep start om 13.00 uur, tegen 17.00 uur wordt de laatste groep terug verwacht en volgt de prijsuitreiking.

De zaterdagavond is voor de play Backers, vanaf 21.30 uur zullen allerlei “lokale”  artiesten hun beste beentje voorzetten om iets moois op de planken te brengen, waarbij de nadruk al jaren ligt op show en humor. Presentator Ad Bartels zal deze avond aan elkaar praten en een deskundige jury zal rond 01.30 uur de uitslag bekendmaken. Er hebben zich tot nu toe al enkele kandidaten opgegeven. Opgeven kan nog bij ben.bartels@home.nl.

 

Op de zondagmorgen is een gewijzigd programma.

zondagmorgen is er 4x4 familie/vrienden toernooi.Na het spektakel Is er Moerstraten Got Talent aan de beurt en wat er niet mag ontbreken is het schminken.

Zondag tegen de avond is er een afsluiting van de dorpsfeesten met een Barbecue

Rond 19.30 uur komt er een einde aan de dorpsfeesten, al wordt het feest traditiegetrouw voortgezet in het plaatselijke café De Bakker.

 

Agenda

24 juni 2018 / 10:00 - 16:00
Maai & Hooi evenement
28 juni 2018 / 13:00 -
Dorpsfeesten Programma
29 juni 2018 / 13:00 -
Dorpsfeesten Volksspelen

Activiteiten kalender Moerstraten