attentie

Alarmnummer 112 Calamiteiten-info-lijn 0800 0202010aed pictogram

Politie Roosendaal 0900 8844     Ambulance 0165 586 444      Brandweer 0165 581 500

buurtpreventie Moerstraten 06-33 73 31 38  email: buurtpreventie@hetdorpmoerstraten.nl

blauwe container legen kern Moerstraten :  31 oktober


Filter
 • Oktoberfest 2017

 • Wielerronde jeugt 2016

  Aanstaande zaterdag 09-09-2017

  Jeugdwielerronde FC Moerstraten

   

   

   

   

 • 24 25 26 Augustus vijf dorpentoernooi FC Moerstraten
 • Moerstraten’s got talent

  Vanaf 29 juni t/ 2 juli is het weer zover, dan staan de Dorpsfeesten in Moerstraten weer gepland.
  Zo ook de kindermiddag op zondag, in de vorm van Moerstraten got’s talent
  We gaan het dit jaar op dezelfde manier doen als vorig jaar.
  Mocht je kunnen playbacken, dansen, zingen, goochelen of wat anders en wil je dit op het podium laten zien, dan mag je dit jaar weer mee doen.
  Alle kinderen in de leeftijd van de basisschool zijn welkom.
  Heb je iets met Moerstraten, familie, vriend/vriendin, of vind je het gewoon leuk om mee te doen, alle kinderen uit alle dorpen zijn welkom.
  We starten de middag om 14:30 uur en hopen, afhankelijk van het aantal deelnemers om 18:00 uur klaar te zijn.
  De act mag niet langer duren dan maximaal 5 min.
  Dit om alle kinderen de kans te geven en toch te zorgen dat we op tijd klaar zijn.
  Dus heb je zin, geef je dan zo snel mogelijk op bij Angela Veraart, Moerstraatseweg 112 of
  veraarta@home.nl , “vergeet niet alle gegevens mee te mailen”!
  Gelieve de opgaves voor zondag 25 juni af te geven.
  Je zorgt zelf voor de muziek die nodig is bij de act.
 • 2017 05 20 poster infodag kvw

   

   

 • Een dagje musical in de meivakantie!

  Musical mei vacantie

  Tijdens de wekelijkse repetities hebben we onze tijd hard nodig om de tekst en de uitvoering op de planken te krijgen. Vandaar dat we op maandag 24 april 2017, met de kinderen die niet op vakantie waren hard gewerkt hebben aan het decor van de musical.

  Allereerst moesten de platen van vorig jaar nog ontdaan worden van het karton van de vorige twee musicals van de Theresia school. Daarna kon er weer nieuw karton op en konden we daadwerkelijk aan de gang met de achtergrond voor het decor. Daarnaast zijn ook de outfits voor onze jongste musical deelnemers, De Monsterbusters gemaakt.

  Bijgaand de foto’s voor een kleine impressie, natuurlijk geven we nog niet alles prijs, daarvoor moet je op donderdag 29 juni, tijdens de Dorpsfeesten in de tent komen kijken.

  Klik hier foto's impressie
 • Jongerenavond workshop graffiti 2017

  jongerenavond 14 04 2017

  Vrijdagavond 14 april was het een goede vrijdag voor de jongerenavond. Om 19:00 verzamelde een 12-tal jongeren zich bij de Parelmoer voor een workshop graffiti. We vertrokken naar De Loods in Roosendaal waar Remco van de Beemd ons hartelijk ontving. Naar een kort welkom mochten de kinderen zelf rondlopen in de loods, om alle graffiti te bewonderen. De Loods is op werkelijk alle wanden voorzien van mooie graffiti tekeningen. Daarna gaf hij nog een rondleiding door de loods om de kinderen wat uitleg te geven bij de verschillende afbeeldingen.

  Onder de indruk werd er plaats genomen op de comfortabele banken om uitleg te krijgen over de spuitbus, wat er nou allemaal in zit en welke verschillende spuitmondjes er zijn om te spuiten, en met welk effect. Daarna mocht iedereen zijn naam op de wand spuiten, maar dat viel nog best tegen. Niet te langzaam, dan komt er teveel verf en gaat het uitlopen, niet te snel, dan heb je geen dekking, en niet te ver weg, want dan verneveld alles voor het op het doek is…….

  Tot slot mochten de kinderen los gaan op hun eigen canvas doek, er zijn mooie creaties uitgekomen, bij sommige zitten er wel 3 lagen overheen omdat ze over het 1e werk niet tevreden waren. Laagje erover en weer opnieuw beginnen. Aan het einde van de zeer geslaagde avond had iedereen een mooi kunstwerk, we laten ze nog een nachtje drogen in de loods voordat we ze mee naar huis nemen.

  Alle kinderen bedankt voor de leuke avond, in oktober of november is de volgende jongerenavond. Voor de kinderen die er nog geen genoeg van hebben, elke woensdagavond kan je bij Remco in de loods terecht om graffiti te spuiten.  Klik hier voor de foto's
 • WILLY JASPERS OPNIEUW GLORIEUS EINDWINNAAR RIKSEIZOEN MOERSTRATEN 2016 – 2017

  Willy Jaspers

   

   

  Evenals vorig jaar is Willy Jaspers opnieuw de winnares geworden van de rikcompetitie in Café de Bakker. Zij had maar liefst 88 punten voorsprong op Janus Dam. Op de derde plaats eindigde Theo Knop.

 • Info brief Kapel.page1

 • RIKKEN IN MOERSTRATEN

  Op zondag 12 februari as. zal er weer een rikmiddag worden gehouden bij Café de Bakker in Moerstraten. Zoals altijd begint deze middag om 14.00 uur en zal de prijsuitreiking rond 17.15 uur plaatsvinden.

 • KinderKnutselKafee 18-01-2017

  20170118 142938 1485109449185 resized

  Klik hier voor meer foto's

  Het was een geslaagde KinderknutselKafee! 42 kinderen hebben kunstwerken gemaakt in het thema Kunst met Stippen. Natuurlijk is er niet alleen geknutseld, maar zijn er ook leuke renspellen gespeeld buiten. Ontzettend leuk dat ook veel kinderen uit de omliggende dorpen gezellig kwamen knutselen.

  18 februari is er weer een KinderDansKafee in het thema Carnaval. 19 februari is er s'ochtends het Kinderontbijt. Alle kinderen uit Moerstraten en de omliggende dorpen zijn van harte welkom!

  Tekst + foto's gemaakt door Sandra Loos


   

 • PhotoGrid 1482964578105Spelfanaten 28-12-2016

  Woensdagmiddag 28/12 stond er een uitgebreide collectie met gezelschapsspellen klaar in de ParelMoer. Tegen half twee kwamen er zo’n 17 enthousiaste kinderen om een gezellige middag te beleven. Als snel vond iedereen een spel naar zijn of haar gading en werden de tafels gevuld met borden, blokjes, pionnen en kaarten.

 • KerstGala KinderKafee druk bezochte activiteit!

   Kerstgala 2016Zaterdag 17 december was het jaarlijkse kerstgala. De opkomst was geweldig, maar liefst 78 kinderen in totaal hebben zich deze avond vermaakt in de ParelMoer! De kinderen uit Moerstraten en omliggende dorpen wisten de weg prima te vinden om te genieten van leuke muziek en een spannende Kerstballen-race. In koppels streden zij met een Kerstbal op een lepel om de snelste tijd, al hurkend en limbodansend legden zij het parcours af.

  Naast deze traditionele kerstballenrace werd er ook tijd vrij gemaakt voor een fictief Nieuwjaarsmoment. Onder het genot van een glaasje kinderchampagne werd er afgeteld naar en geproost op het nieuwe jaar terwijl de confettikanonnen knalden.

  Met dank aan ons bar-team, een vaste ploeg middelbare scholieren, die alle kinderen voorzien van drankjes, chips, snoep, assisteren bij de spelletjes en na afloop flink de handen uit de mouwen steken om de ParelMoer weer aan kant te krijgen, top!

  Klik hier voor foto's

   Voor dit jaar zit het er op, maar ook in het nieuwe jaar gaan we door met de activiteiten van het KinderKafee.

  18 januari KinderKnutselkafee

  18 februari Carnavalsbal

  Namens werkgroep KinderKafee voor iedereen de beste wensen en tot ziens in 2017!

  Tekst Annemieke

  Foto's Sandra


   

 • kinderkafee kerst 2016

 • Spelfanaten 2016 12Donderdag 1 december kwam er een vervolg op ‘Spelfanaten Moerstraten’. Onder het genot van een drankje en lekkere pepernoten vermaakten wij ons met diverse spellen. Bij het spel Mysterium werd getracht de raadsels op te lossen rondom een moord waarbij de spelers samen moeten werken om tot de oplossing te komen. Tijdens een potje Dominion werden koninkrijken uitgebreid met veel geld en soms op slinkse wijze door de militie op je medespelers af te sturen. Vervolgens was er nog wat tijd voor enkele kleinere spellen, waaronder  Quinto. Hierbij staan dobbelen en cijferreeksen centraal. Aan de andere tafel werd een potje exploding kittens gespeeld. Een even bizarre titel als spel, waarbij je elkaar ontzettend goed dwars kan zitten.We sloten af met een hilarisch rondje Sushi Go Party.

  In dit vlotte kaartspel probeer je de beste combinaties van sushi gerechten te verzamelen. Scoor punten met de meeste maki rolls of door een complete set sashimi te verzamelen. Dompel je favoriete nigiri in wasabi om dewaardete verdrievoudigen. Maar vergeet het toetje niet, want anders verlies je punten! Scoor de meeste punten en laat zien dat je een echte sushi chef bent! 

  Een leuke cadeautip voor de decembermaand, ook goed te spelen met kinderen vanaf een jaar of 7-8.

  Wat ons betreft weer een geslaagde avond!

  De volgende keer is op donderdag 19 januari.  Op woensdag 28 december vindt er een Junior Editie van de Spelfanaten plaats voor kinderen van 4 tot 14 jaar.

  Voor meer

  ...
 • Logo vasteavond1

   

   

   

  KERSTSTERRENACTIE 2016

  MOERSTRATEN

   

  Beste mensen

  Zoals afgelopen jaren gaan wijook dit jaar weer Kerststerren (planten) verkopen.

  De opbrengst zal aan de jeugdactiviteiten en de organisatie hiervan besteed worden.

  U kunt ons steunen door één of meerdere Kerststerren te bestellen enonderstaand formulier met het bedrag in te leveren voor zaterdag 03 december bij Café de Bakker Moerstraatseweg 94.

  Een envelop met de onkosten van de kerstster(ren), voorzien van naam, adres en telefoonnummer is voldoende.

  Geld en opgave graag in een envelop inleveren bij:

  Café de Bakker Moerstraatseweg 94, voor zaterdag 03 december.

  Voor informatie: 0165-303697 of mail rinivangastel@home.nl

  Bestel formulier

 •  

  Bakkerrit1

  Moerstraten, oktober 2016.

  Beste vrienden van MTC de Bakkerrit,

  Na een schitterend motorseizoen is MTC de Bakkerrit weer begonnen aan de voorbereidingen

  van:

  Bakkerrit 2017

  Het pinksterweekend van 2017 zullen wij te gast zijn bij Landgasthof Arnold te Dodenau, ten

  zuiden van Winterberg.www.gaststaette-arnold.de

  Het weekend zal er als volgt uitzien:

  Zaterdag 3 juni: Vertrek vanuit café de Bakker richting ons hotel in Winterberg

  Zondag 4 juni: Keuze uit mooie routes in het gebied

  Maandag 5 juni: Terug reis richting Moerstraten

  Zowel op de heen- als terugreis zullen we zorgen voor zoveel mogelijk mooie wegen en gebieden!

  De kosten voor dit weekend bedragen dit jaar 125,- p.p. voor 2 overnachtingen met ontbijt en

  diner.

  ...
 • De sint vroeg aan mij (webmaster) wanneer komen de foto's op de site.

  Ik antwoord in het weekend sint.

  Sint Nicolaas 2016

  Klik hier voor de foto's

 • Het was een grote opkomst in Parelmoer

  2 mensen Tennet

  Met de dorpsbijeenkomst ging het begin van de avond over 380KV
   
  Hier op de foto is uitgelegd hoe de palen er uit komen te zien.
  Door de mensen van Tennnet
  Antje Terhaaf / William Hastman / John Verduijn Bas / Hoeijmakens
  Die deden het woord.
  De gemeente was ook vertegenwoordigt door Marcel Wezel
  voor meer informatie over 380KV  Klik hier website Tennet
   Wat is er meer besproken: Parelmoer jaaroverzicht
  Die draait volledig op de vrijwilligers.
  En het financieel plaatje is uitstekend.
   Vernieuwde werkwijze Bewonersplatform (nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom).
  Dan tot slot Cris Dekkers neemt na 6 jaar afscheid van zijn taak als penningmeester van BWP.
 • Na het succes van de kledinginzameling van afgelopen september bij FC Moerstraten met een kleine 1500 kg, hebben we de smaak te pakken gekregen.
  Op woensdag 29 en donderdag 30 maart 2017 hebben we de nieuwe kleding- en schoenen-inzameling. Ook dan proberen we weer laat in de middag en ‘s-morgens in te zamelen. Mocht u al voor die tijd veel zakken hebben, die bij u in de weg liggen, dan kunt u even contact opnemen met Eric Dellevoet.
  Alvast bedankt namens FC Moerstraten!!
 • OUDERENMIDDAG

  11/11 VIERING

  OP ZATERDAG 12 NOVEMBER

  vasteavond1

  BIJ CAFÉ DE BAKKER

     AANVANG 14.00 UUR

  ENTREE PRIJS € 1,--

   MET BINGO

  WE BIEDEN U AAN:

  EEN BAKJE KOFFIE OF THEE
  LEUKE PRIJSJES
  EEN KOPJE SNERT
  BEKENDMAKING PROTOCOL 
  TOT ZIENS
  ST. VASTENAVOND DE MANGELPEE MOERSTRATEN.
  Viering 11 11 2016
 • makkers

   Bewoners platform Moerstraten

  Opgericht: 26 mei 2008
  P/a Hellegatsestraat 7
  4727 ST Moerstraten

   

  Uitnodiging Dorpsbijeenkomst 

  10 november 2016, 19.30 uur in dorpshuis ParelMoer

  (In plaats van 3 november)

  Hierbij willen wij, stichting bewonersplatform Moerstraten, u van harte uitnodigen voor het bijwonen van onze dorpsbijeenkomst waarin we u graag informeren waar we mee bezig zijn.
  Doordat wij u graag de laatste ins en outs willen meegeven over het vermeende KV Trace hebben wij op deze avond gemeenteambtenaar Marcel van Wezel en Tennet uitgenodigd. Zij kunnen uw vragen beantwoorden.
  ...

Agenda

Geen evenementen

Activieteiten kalender Moerstraten