attentie

Alarmnummer 112 Calamiteiten-info-lijn 0800 0202010aed pictogram

Politie Roosendaal 0900 8844     Ambulance 0165 586 444      Brandweer 0165 581 500

buurtpreventie Moerstraten 06-33 73 31 38  email: buurtpreventie@hetdorpmoerstraten.nl

blauwe container legen kern Moerstraten :  2 oktober


Filter
 • flyer run 16 9 2018.page1

  Klompenrace

  Stichting Run Together organiseert op zondag16 september weer haar jaarlijkse hardloop- en wandelevenement.

  Evenals voorgaande jaren kan er gekozen worden om 6 km te wandelen of om 6 of 12 km te hardlopen. De 18 km komt dit jaar te vervallen.
  Nieuw is de klompenrace, een hardloopwedstrijdje over 100m op houtenklompen.
  Wil je hieraan meedoen, schaf dan snel een paar houten klompen aan en schrijf je alvast in.

  Dit kan via info@stichtingruntogether.nl  Kijk ook op  www.stichtingruntogether.nl

  De middag wordt afgesloten met de liveband DeVrN uit Bergen op Zoom.
 • TOON SUIJKERBUIJK GLORIEUS EINDWINNAAR RIKKEN IN MOERSTRATEN
   
  Op zondag 15 april j.l. werd de laatste rikmiddag van dit seizoen gehouden in Café de Bakker in Moerstraten. Er werden maar weinig punten gehaald, maar het was genoeg voor Toon Suijkerbuijk om in het algemeen klassement als winnaar te voorschijn te komen. Hij had een totaal van 686 punten en bleef daarmee Marianne Visser nog royaal voor. Zij haalde 659 punten. Daarna volgden Janus Dam met 651 punten, Ad Buermans met 640 punten, Kees Bovee met 627 punten en Peter Rademakers met 625 punten. 
 • Oriëntatie Fietstocht

  Koningsdag gezins fietsdag 2018

    De uitslag

    1e Jenny

    2e Deurtrappers

    3e Fam. Gadschalk

    4e De Crazy Gamers

    5e De mannen

    6e Team Ellctric

    7e De Snelle Sneakers

    Klik hier voor de foto's

 • Opening HSP

  hondjes 300x151

  Ondanks dat er al veel gebruik wordt gemaakt van onze mooie HSP Moerstraten is deze nog niet officieel geopend.

  Daarom willen wij vol trots toch    een officiële opening organiseren. Trots omdat vanaf het idee tot realisatie het nog geen half jaar heeft geduurd. Trots omdat we met zoveel verschillende vrijwilligers en partijen tot dit mooie resultaat zijn gekomen. Trots omdat er al veel gebruik wordt gemaakt van de HSP en we zien dat er zoveel plezier wordt beleefd door zowel de baasjes als de hondjes op deze mooie speelplek. Velen hebben de HSP al bezocht, maar mocht je dit nog niet hebben gedaan dan is de opening misschien een leuk moment om een kijkje te komen nemen. De HSP wordt officieel geopend met een leuke demonstratie. Door wie en hoe de HSP wordt geopend houden we nog even als verrassing. De officiële opening is op dinsdag 10 april om 19.00 uur. We hopen u allen op deze avond te verwelkomen. Uiteraard zijn de hondjes ook van harte welkom!

  Klik hier voor foto's


 • Uitslag Rabobank clubkas campagne Moerstraten

   Rabo clubkas 2018Kindervakantiewerk €326.34

   Kinderkafee €232.26

   Carnaval €170.52

   Vrouwen van nu €264.60

   Dorpsfeesten €276.36

   KPJ €258.72

   Fc Moerstraten €302.82

   Klik hier voor foto's


   

 •  Lampionnenoptocht 2018

  Lampionnenoptocht 2018

  dinsdagavond 13 februari sloten de Mangelpeejkes de carnaval van 2018 traditioneel af met een lampionoptocht. Met de muziek van d'Heitrappers.

  ging er een optocht door het hele dorp. Ook door het verlichte parkje werd gelopen. Bij terugkomst bij de Leutmakker Is er nog een zevensprong gedanst Als afsluiting is de jeugtpeej neer gehaald door Nar P. Toen was de tijd gekemen dat de Leutmakker ging slapen.

  Daarna was het snel naar binnen waar de limondade en wat lekkers wachtte. Een leuke afsluiting van deze carnaval.

  Voor de foto's klik hier
 • Verbroedering 2018 organiesatie is in handen van Aopelaand

  Verbroedering Nispen 2018

  donderdag 8 februari is de carnaval 2018 dan echt in gang gezet.De organisatie is in handen van Nispen (Aopenlaand) 5 dagen van leut zijn gestart met de bijeenkomst van de carnavalsverenigingen uit Moerstraten, Roosendaal, Nispen, Heerle, Wouw, Wouwse Plantage en Essen kwamen bij elkaar om gezamenlijk de carnaval in te gaan. Ieder had ook zijn dweilband mee gebracht. klik hier voor foto's

 • Ontbijt met het Protocol

  Ontbijt met Protocol 2018

  Vanaf 9.33 uur is er een ontbijt met Mangelpeekus' met  Prins Ralph I , Nar P en natuurlijk Pliessie Nilleke en niet te vergeten de Grootste boer Harrie.

  Na het ontbijt was er een gelegenheid voor de polonaise, tijdens de polonaise zijn de tafel afgeruimd Voor het plak en schilderwerk en het thema was dit jaar ut vliegt vorbij.

  De Mangelpeekus waren druk in de weer de vliegtuigjes te versieren hoe kan het ook anders ut vliegt vorbij.

  Tijden de polonaise strompelde een voor een van de d'Heitrappers binnen om in een stoet naar de Leutmakker te gaan voor de zevensprong en het hijsen van de Jeugdpeej.

  Het was een geslaagde dag.

 • Leedies Night 2018

  Protocol 2018

  Protocol 2018

  zaterdagavond,27/01, terwijl de mannen zich in Parelmoer konden vermaken, werd bij de Bakker de Leedies night gehouden. Vele dames, waren, mooi uitgedost. Er werden een aantal quizen gedaan.  Tegen het eind van de avond mochten de mannen ook binnen (23.11 uur), vooraf gegaan door de d'Heitrappers en de prins met gevolg. Nu was het feest compleet. Het was een gezellige bedoeling met af en toe ook een polonaise er tussendoor.  Foto's klik hier  foto's Joleen

 • OUDCARNAVAL 2018

 • Leediesnight 2018 web.page1

 • DNA-spray in strijd tegen inbraken

  In de strijd tegen woninginbraken kunnen Roosendalers met een flinke korting DNA-spray aanschaffen

  Met dat spul kunnen Roosendalers thuis waardevolle voorwerpen van een onzichtbare markering voorzien. De gemeente Roosendaal heeft 100 spraysets aangeschaft, verkrijgbaar bij het VVV-kantoor. 

 • Riet Sommer 2

  Afgelopen maandag 18 december, is op 80-jarige leeftijd Riet Sommer overleden, voor veel mensen in Moerstraten beter bekend als ‘juffrouw Riet’.

  Vele jaren heeft zij op de Theresia basisschool de kinderen van groep 5/6 onder haar hoede gehad. Na haar pensionering is ze als inval juf af en toe teruggekeerd.

  In 2016 was zij ook aanwezig bij de reünie, toen de school gesloten werd. Op de foto hiervan zit juffrouw Riet op de 2e rij uiterst rechts.

  A.s. woensdag om 13.30 uur is er een afscheidsdienst in het crematorium van Bergen op Zoom.

  Riet Sommer


   

 • Kerstconcert Juliana 2017

  Kerstconcerten en Bingo

  Op zaterdagmiddag 16 december begon Harmonie Juliana uit Heerle/Moerstraten aan hun eerste concert van dit weekend in het Leonardushof. Waar zij Kerstnummers speelden voor bewoners en belangstellenden. 

  Foto's Klik hier

 • 2017 12 kinderkafee kerst

 • Uitstapje kinderen basisschool de Blokwei in Moerstraten
   
  Vorige maand zijn de kinderen van basisschool de Blokwei uit Roosendaal op bezoek geweest bij de boerderij van de familie Hulsen, BioMoer en aardbeienkwekerij Loos. Voor de meeste kinderen was dit de eerste keer dat zij op een boerderij kwamen. Zij keken daar hun ogen uit. De kinderen kregen uitleg over, en konden kijken naar het melken van de koeien. Ze konden zien hoe de koeien hun eten krijgen. Ze gingen op bezoek bij de kalfjes.BioMoer 2017 Vooral de jongste kinderen vonden het erg leuk om de kalfjes te aaien. Een aantal van hen mocht zelfs in de tractor zitten.
  Ook werd er een kijkje genomen bij BioMoer. Ze kregen een rondleiding voor deze locatie en er werd aan de kinderen uitgelegd hoe het hele proces verliep om duurzame energie op te wekken en wat ermee gedaan wordt.
  De volgende rondleiding was bij aardbeienkwekerij Loos, die de aardbeien teelt met de duurzame energie van BioMoer.Arno Loos 2017 De kinderen kregen te horen hoe biologische bestrijding werkt en wat erbij komt kijken om de aardbeien rijp en geplukt te krijgen. Kinderen, hulpouders en leerkrachten mochten allemaal een heerlijke aardbei proeven . Als u zich afvraagt hoe zij hier terecht kwamen: juffrouw Kirsten van de Blokwei heeft op de Theresiaschool gestaan.
  Foto’s van dit bezoek kunt u vinden op de site van basisschool de Blokwei:
  www.deblokweikpo.nl
 • OTMV Ruilbeurs 2017

  Ruilbeurs vanaf 8.00 tot 12.00 uur / Veiling vanaf 12.30 tot ??? uur.

Activiteiten kalender Moerstraten