attentie

Alarmnummer 112 Calamiteiten-info-lijn 0800 0202010aed pictogram

Politie Roosendaal 0900 8844     Ambulance 0165 586 444      Brandweer 0165 581 500

buurtpreventie Moerstraten 06-33 73 31 38  email: buurtpreventie@hetdorpmoerstraten.nl

blauwe container legen kern Moerstraten :  6 augustus


René Bartels Clubkampioen 2013 Bakker Boys

Bakker Boys spelen finale Clubkampioenschappen!

Donderdag 20 juni hebben de biljarters van bv Bakker Boys in café de Bakker hun laatste wedstrijdavond van het seizoen gespeeld.

Op de agenda stonden de kruisfinales en finales van het Onderlinge Toernooi 2013 oftewel de Clubkampioenschappen.

Kort voor carnaval werd, na het beëindigen van de RBB-competitie (waar overigens 2 teams kampioen werden) gestart met de voorrondepoules van dit onderlinge toernooi.

Er hadden zich dit jaar weer 32 spelers gemeld om mee te doen. Zij speelden hun wedstrijden in 3 poules op de dinsdag, donderdag- en vrijdagavond.

Nadat in elke poule iedereen tegen elkaar gespeeld had plaatsten de beste 4 per poule zich voor de 2 halve finalepoules.

In poule 1 van deze halve finale speelden Huub Lambregts, Eric van Geel, Flip de Geus, Eric Goos, Piet Dekkers en Adri Godschalk.

Voor poule 2 hadden zich geplaatst: René Bartels, Zegert van der Struis, Jac Franken, Bas Snijders, Marcel Branderhorst en kastelein Ad.

Nadat in beide poules weer iedereen tegen elkaar had gespeeld plaatsten de nummers 1 en 2 zich voor de kruisfinales. Uit de eerste poule werden dat kastelein Eric van Geel en Eric Goos. In poule 2 waren de kastelein himself en zijn broer René.

De nummers 3 uit beide poules mochten op de finaleavond spelen om de plaatsen 5 en 6; dit werden Piet Dekkers en Bas Snijders.

Donderdag 20 juni was dus deze laatste finaleavond.

De eerste wedstrijd ging tussen Eric van Geel en René Bartels..

Ondanks een ruime voorsprong van Eric aan het begin van de wedstrijd, knokte René zich steeds verder terug en nam halverwege de wedstrijd de leiding. Eric viel vrijwel stil en René kon dan ook na 23 beurten zich als eerste plaatsen voor de uiteindelijke finale.

De 2e kruisfinale ging tussen kastelein Ad en zijn golfmaat Eric Goos. Dit werd een zeer spannende wedstrijd, waarin beiden met regelmaat goed scoorden. Eric bleef heel goed bij (hij hoefde 10 caramboles minder te maken dan Ad) en leek de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Helaas maakte hij bij het allerlaatste punt een verkeerde beslissing en miste. Dat gaf Ad de kans om zijn laatste 2 caramboles te maken en dus na ook 23 beurten als eerste uit te zijn. Eric had nog de kans om gelijk te maken, maar miste de laatste opstoot. Daarmee plaatste Ad zich dus voor de finale tegen zijn broer René en moest Eric zich gaan opmaken voor de wedstrijd om de 3e plaats tegen de andere Eric.

Na deze beide kruisfinales werden de 3 plaatsingswedstrijden gespeeld.

Eerst speelden Piet Dekkers en Bas Snijders om de plaatsen 5 en 6.

Dit werd een wedstrijd met wisselende kansen, maar na 29 beurten was het Piet die de 5e plaats in mocht nemen. Bas kwam 3 caramboles tekort en eindigde dus als 6e.

Hierna kwamen Eric en Eric voor de 2e keer aan de tafel. Zij mochten bepalen wie er als 3e zou eindigen. Eric Goos kwam hierbij met zijn rustige spel weer goed voor de dag. Alhoewel het zijn eerste jaar was dat hij aan het toernooi meedeed, was wel te zien dat hij het spelletje nog niet verleerd is. En elke week op zijn eigen snookertafel oefenen, bracht hem dan ook uiteindelijk de winst in deze wedstrijd. Voor Eric van Geel liep het deze avond allemaal net niet zoals hij hoopte. Na een sterk gespeelde poule, ging het vanavond dus allemaal net verkeerd. Jammer voor hem! Eric Goos werd dus 3e, Eric van Geel viel net naast het podium!

Als laatste wedstrijd werd de “big final” gespeeld, dit jaar voor het eerst een “broedertwist”. René en Ad mochten weer tegen elkaar aantreden, nadat in de halve finalepoule zij ook al tegen elkaar hadden gespeeld. Toen werd het een gelijkspel!

Helaas voor de kastelein zat dat er dit keer niet in! René speelde een heel erg sterke wedstrijd.

Na een van beide kanten rustig begin kwamen al snel de nodige series op het groene laken. René liep uit met enkele mooie series oa eentje van 8, Ad dacht met een serie van 9 langzaam dichterbij te komen. Maar met 2 slotseries van wederom 8 en daarna in de laatste beurt 5 was René na 14 beurten als eerste uit. Ad moest toen nog 13 caramboles maken, maar miste in zijn laatste beurt zelfs de opstoot.

René werd dus de zeer verdiende kampioen met een mooi finalewaardig gemiddelde van 2,78 en werd daarmee de Clubkampioen Bakker Boys 2013.

Hij werd door vrijwel alle aanwezigen gefeliciteerd met de puike prestatie. Rene was zeker blij met dit kampioenschap, hij staat nu net als zijn broers Ben en Ad op 2 kampioenschappen in de afgelopen 25 jaar!

Als kampioen mocht René ook de door het bedrijf van Zegert van der Struis (NeMeCo) beschikbaar gestelde eerste prijs in ontvangst nemen, dit jaar een electrische mini-scooter. Ook voor de 2e en 3e plaats had Zegert een cadeautje beschikbaar gesteld; beiden mochten een molen in ontvangst nemen voor een vishengel.

Zegert werd natuurlijk van harte bedankt door het bestuur en ook direct gefeliciteerd vanwege zijn verjaardag op dat moment.

De avond, die al heel erg gezellig was, werd afgesloten met oa een rondje van de nieuwe kampioen en ook nog eentje van de jarige.

Al met al kunnen we weer terugzien op een zeer geslaagde serie wedstrijden om het clubkampioenschap.

In augustus gaat Bakker Boys beginnen aan weer een nieuw seizoen met een voorbereidingstoernooi op de RBB-competitie 2013-2014, waaraan weer met 7 teams wordt deelgenomen.

----------------------------------------------------------------------------------------------


------------------------------------------------------------------------

Bakker Boys 4 kampioen

 

Bakker Boys laten wederom van zich spreken !

Woensdagavond 23 januari is het 5e team van de vereniging al kampioen geworden (van de 9e klasse van de Roosendaalse Biljart Bond), vrijdagavond heeft het 4e team ook een 1e plaats zeker gesteld (van de 8e klasse van de RBB).

Het winnende team wordt gevormd door Peter Ooms, René Bartels, Kees van Tiggelen, Piet Dekkers en Ton de Bruijn.

De overwinning kon hen eigenlijk niet meer ontgaan, ze hoefden niet meer vol aan de bak in de laatste wedstrijd tegen de uiteindelijke nummer 2 van de competitie. 10 matchpunten van de maximaal te behalen 40 matchpunten waren voldoende deze avond, met een score van ruim 35 werden ze dus op afstand eerste van hun klasse.

10 jaar geleden werden ze voor het eerst kampioen, 3 jaar geleden nogmaals, op het nippertje toen, dus werd het tijd voor een afgetekende overwinning. En die hebben ze dan ook behaald want met een totaalscore van ruim 93% van de maximaal te behalen matchpunten dit seizoen lijken ze zelfs het hoogst scorende team van de regionale RBB competitie te zijn.

Direct vanaf het begin van het seizoen in september liepen de ballen gunstig voor Bakker Boys 4 .......... totdat tegen het team onderaan de tussenstand (en inmiddels ook qua eindstand) moest worden gespeeld. Op weg naar Zegge werd de ene na de andere hoge verwachting uitgesproken, het hield niet op en het kon niet op. Na hoogmoed komt de val ......... in Zegge heeft Bakker Boys 4 de slechtse score van dit seizoen behaald (nog altijd 31,65 maar toch) !

Achteraf een wijze les die net op tijd kwam, want de volle score van 40 punten op een avond is in totaal 4 maal behaald, waarvan 3 maal na de ´poedel´ in de Zeg.

Het team heeft over de hele breedte goed gespeeld en op die ene uitschieter naar beneden na steeds een goede tot hele goede score behaald. Kees heeft maar liefst 97% gescoord, terwijl Rene met 2 maal 2,53 gemiddeld (normaal 1,29) een paar keer zijn tegenstanders letterlijk van het biljart heeft gespeeld.

Als ´beloning´ mogen deze heren volgend jaar een hoger aantal caramboles gaan halen.


Bij een kampioenschap horen toeschouwers en die waren er dan ook de laatste avond, waaronder niet te vergeten de wederhelften van de winnaars.

De bloemen die de spelers van kastelein Ad ontvingen mede namens de vereniging vonden al snel hun weg naar de dames. Hij feliciteerde het team met het goede spel in het afgelopen seizoen en liet vervolgens de champagneflessen knallen. Sponsor Adri van Oevelen van Nelisse Groenten&Fruit werd dank gezegd en uiteraard ook Zegert van der Struis, die gezorgd heeft voor een hele nieuwe outfit, met resultaat !


BB5 kampioen…!!

Woensdagavond 23 januari speelden de biljarters van Bakker Boys 5 een thuiswedstrijd. Tegenstanders waren de mannen van Paardenstal 1 uit Oudenbosch. Het was wel een heel speciale wedstrijd, want het was niet alleen de laatste van de competitie, maar direct ook een wedstrijd tussen de nrs. 1 en 2 van de ranglijst. Dus stond het kampioenschap op het spel.

Maar dat kampioenschap konden ook beide teams mislopen. De nr 3 op de ranglijst, Raatskelder 4, had maandagavond al gespeeld. BB5 moest dus minimaal 31,66 punten halen en an mocht Paardenstal er niet meer dan 35,5 halen.

Al met al ingrediënten voldoende dus voor een spannende avond. En dat werd het!!!

Als eerste mocht Marcel Branderhorst aantreden. Marcel deed zijn uiterste best mom zijn rustige, uigekiende spel op het laken te toveren, maar de ballen wilden steeds niet wat Marcel wilde. Telkens net niet. Ook kreeg hij niet echt een mooie bal om mee te beginnen, terwijl Marcel dat wel deed voor zijn tegenstander. Kortom, Marcel verloor zijn partij met 5,86-10.

Oei, oei, dat waren dus al 4,14 verliespunten van de 8,34 die er maar behaald mochten worden! En nog 3 partijen te gaan!

Maar toen kwam Ad de Kok. Blijkbaar geen last van zenuwen speelde hij ongeveer de beste partij van zijn hele competitie. Met een serie van 8 in de 3e beurt was de stand na10 beurten 21-1. Dat kon hij dus niet meer verliezen. Na een 3-tal ‘poedels’ (voor de niet-kenners: dat zijn beurten zonder een punt) achter elkaar maakte Ad in z’n laatste 5 beurten nog 10 caramboles en was klaar. Zijn tegenstander had toen 8 caramboles bij elkaar gespeeld. Uitslag was dus 10-2,10 voor Ad.

Door deze nederlaag was Paardenstal uitgeschakeld voor de eerste plaats, zij mochten niet zoveel verliespunten incasseren.

Als 3e mocht Peter-Jan de Weert aan de slag. Zijn partij werd een wat langere, zenuwslopende serie van 36 beurten, waarin PJ gelukkig regelmatig 1 of 2 caramboles haalde. Helaas kwam hij net 1 puntje tekort, maar met een verliespartij van 9,58 – 10 was er nog weinig aan de hand. Het totaal aan verliespunten was toen pas 4,56.

Als laatste moest de kopman, Zegert van der Struis, het kampioenschap veilig stellen. Hij hoefde niet eens te winnen, er was snel uitgerekend dat hij van de 36 te behalen caramboles er ‘slechts’ 23 zou moeten halen. Dus dat zou moeten kunnen, zeker gezien de vorm die Zegert al het hele seizoen toonde.

Maar helaas had blijkbaar ook de kopman last van zenuwen en spanning. Hij begon erg goed en had na 6 beurten al 12 car. Helaas volgde zijn tegenstander ook goed en had er toen al 16 van de te behalen 41. De spanning werd groter en groter en Zegert miste ballen die hij normaal erg gemakkelijk zou maken.

Toch sprokkelde hij puntje bij puntje bij elkaar. Maar toen dat 23e punt maar niet wilde komen en de tegenstander zelfs met een serie van 8 al aardig naar het einde liep, was de spanning bij de spelers en ook de diverse toeschouwers te snijden.

Het duurde tot de 17e beurt, toen maakte Zegert met een serie van 3 een einde aan de spanning. Daarna werd het definitief, met nog een serie van 4 haalde de kopman totaal 29 caramboles, voldoende dus voor het kampioenschap.

Met een totaaluitslag van 33,49 – 32,10 werd BB5 dus eerste, waarbij Raatskelder 4 als 2e eindigden en Paardenstal 1 als 3e.

Na diverse felicitaties kwam de champagne op tafel, aangeboden door onze sponsor Adri van Oevelen van Nelisse Groente&Fruit. Ook waren er van het bestuur van BB ism de kastelein natuurlijk bloemen voor elke speler. Kastelin Ad feliciteerde het hele team met deze prima prestatie. Het team is deze competitie als nieuw team begonnen, wat de prestatie alleen maar mooier maakt. Onder leiding van kopman Zegert, die in de loop van het jaar alle biljarters van de hele biljartvereniging Bakker Boys als sponsor ook nog heeft voorzien van nieuwe blouses met hesjes, werd na een stoeve start de opmars opgezet met als resultaat het kampieonschap in de 9e klasse!

Mannen, van harte gefeliciteerd!