Dagverslag KVW 2017

Tijdens de KVW week zal de leiding hier dagelijks een kort verslag uitbrengen van de activiteiten die we hebben beleefd.

Maandag 14-08-2017

Na de opening door Cornelis Prul en het bekend maken van de groepsindeling, zijn de kinderen thuis aan de slag gegaan met het maken van een groepsvlag. Deze zijn te bewonderen in de Parelmoer. Daarna hebben we het Zweeds loopspel gespeeld, de kinderen moeten rennen naar een vraag en zo snel mogelijk weer terug gaan om het goede antwoord door te geven aan de groepsleider.

Na de lunch een speurtocht door Moerstraten, op zoek naar plaatjes van attributen en dan bedenken van welke Duckstad figuur deze zijn. Het zonnetje scheen al lekker, dus was het lekker om daarna in de Parelmoer te kunnen knutselen. De race-autootjes zijn door de kinderen in elkaar gezet en daarna was er voor sommige kinderen nog tijd om een letter te versieren. Tussendoor kwam er nog een lekkere aardbeien traktatie, mmmmmm, we zijn weer klaar met vandaag en gaan ons klaar maken voor morgen.

Na een korte fietstocht bereikten de kampgangers het kampgebouw in Bergen op Zoom. Eerst uitrusten en de slaapzalen inrichten… Deze waren echter zo snel vol door de enorme groep kinderen dat er amper plaats meer is om te lopen. Dit zal de pret helemaal niet drukken, want het geeft enorm veel gezelligheid. In het aangrenzende bos hebben we toen een kennisspel gedaan. Een warme zon lachte ons toe. Ondertussen werd het volgende spelonderdeel klaargezet: geblinddoekt voetballen. Dit ging niet altijd even goed, maar dat zorgde voor de toeschouwers alleen maar voor meer lol. Een overheerlijke barbecue was een beloning voor de inzet die overdag werd getoond. De winnares van het eiertsjitsen was Florien. Geweldig gedaan! Toen de thuisleiding ons kamp kwam bezoeken,hebben we het grote Hiawatha’s oorlogsstreepjesspel gespeeld. De kinderen kwamen met geschminkte gezichten het bos weer uit. Vanavond gaan we nog een kennisquiz en een schemerspel spelen. En daarna genieten van een welverdiende nachtrust.

foto's thuis
foto's kamp

Filmpje kamp en thuis maandag

Dinsdag 15-08-2017

Deze ochtend begon helaas met regen, maar dat mocht de pret in Duckstad niet drukken. We zijn begonnen met het knutselen van een waxine lichtje met klei, er zijn hele mooie creaties ontstaan. Daarna werd het even droog dus tijd om snel de speurtocht uit te zetten, helaas kwam er alweer snel regen. Dus vulden we tijd met een rondje kleuren stil staand dansen. Als de muziek stopt moet je kijken welke kleur er is en dan bijvoorbeeld op 1 been gaan staan of op je rug gaan liggen. Dat was nog best lastig, vooral als iemand het verkeerd voor zegt.....

Zodra het droog was snel naar buiten om de puzzelstukjes op te zoeken die de nieuwe leiding door elkaar had geholpen. Gelukkig hebben de kinderen ze bijna allemaal kunnen vinden zodat, Donald, Katrien en de neefjes in elk geval weer bij elkaar waren, helaas misten we nog een stukje van Willie Wortel en Guus Geluk.

Na de lunch nog steeds regen, maar we hebben de tijd doorgebracht met Minute-to-Winit- spellen. Je krijgt 1 minuut om zoveel mogelijk punten te scoren. Na de ranja even naar buiten een luchtje scheppen, zodat we op konden ruimen en de volgende activiteit weer klaar konden zetten. Het resultaat daarvan waren de prachtige vazen die door de kinderen tot ware kunstwerken waren omgetoverd. Echt super knap gedaan allemaal!

Vanwege het slechte weer in de ochtend, het regende ook op het kamp, hebben we ons programma deels aangepast. Binnen hebben we de film Big Hero 6 gedraaid en gezelschapsspelletjes gespeeld tot de regen ophield. Gelukkig was dat vrij snel en konden we het bos opzoeken. De tieners niet: die gingen hun eigen eten bij elkaar verdienen in de stad. Ze kregen gênante opdrachten en bij het voltooien van deze opdrachten kregen ze 'geld'. Hiervan kochten zij hun eigen eten bij elkaar. De andere kampgangers speelden levend cluendo op de kampplaats. Na het overheerlijke diner van Daan, de macaroni, kon al langzaamaan een start gemaakt worden aan de voorbereiding van een eng nachtspel. Eerst werden de kinderen met de hulp van thuisleiding vermaakt met een aantal spellen, om daarna richting het donkere bos te gaan. Voor sommigen was het wel heel erg eng. Als je de foto's bekijkt, dan is dit ook wel begrijpelijk. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen en kon iedereen met een gerust hart zijn of haar bedje in. Morgen belooft het mooi weer te worden, dus dat gaat helemaal goed komen!

foto's thuis
foto's kamp

filmpje thuis en kamp dinsdag

Woensdag 16-08-2017

Op het kamp werd er eerst uitgeslapen. Men was nog helemaal moe van het nachtspel van dinsdag. Om 10 uur moesten de tieners echter klaarstaan bij het Klimbos. Daar werd door de meeste kinderen de hoogste route gekozen als uitdaging. En iedereen kwam weer rustig beneden. Een enkeling bleef hangen, maar dat was absoluut niet erg. Ondertussen waren de overige kampgangers levend bingo aan het spelen. De gekste dingen moesten verzameld worden, van een bloemetje tot een dode mug... En dat laatste was er gelukkig genoeg. Helaas ook nog heel wat levende muggen... Na de lunch werd er gegolfd. Door de oudste kinderen van het kamp in het bos: bosgolf en de rest is vertrokken richting de midgetgolfbaan. Gelukkig was het prachtig weer, waardoor het in een relaxed tempo gedaan kon worden. Na het geluidenspel werd er heerlijke friet gegeten. Vanavond zullen we nog een keer het bos in gaan, maar dan wordt het echt niet zo eng als gisteren. En daarmee wordt de laatste avond van een geweldig kamp afgesloten. Morgen gaan we nog eens onze zwemkunsten laten zien, maar daarover morgen meer...

Deze ochtend begonnen we thuis ook met levend bingo, alleen lagen bij ons alle voorwerpen al op het grasveld verspreid, maar dan is het best lastig om ze zo snel mogelijk te vinden. Een andere groep was bezig met laser gamen in het bosje naast het voetbalveld. Voor de kinderen groep 1-2 was het vooral leuk om met een laser pistool naar elkaar te schieten, bij groep 3 en 4 was de strijd eerlijker. Maar volgens ons hebben beide groepen vooral heel veel plezier gehad. Daarna een spellencircuit van 4 spellen, memorie met eten, Hiawatha streepjesspel, Mickey Mouse eierkoek en stil staand dansen. Bij memorie mocht je de voorwerpen opeten als je twee dezelfde had gevonden. Bij het Hiawatha streepjesspel moet je proberen om streepjes (van schminck op je arm of gezicht) in een bepaalde volgorde te verzamelen als dit lukt heb je een punt, maar let op er loopt ook een tikker rond en die veegt zo een streepje weg.

Daarna was het eindelijk tijd voor waterpret! De kinderen ruiken vast nog naar de groene zeep van de buikschuifbaan. Daarnaast speelde we badslipperrace, op een paar véél te grote badslippers water naar de andere kant brengen is erg lastig. Het laatste spel dat de kinderen hebben gespeeld was sponzen trefbal. De bal om elkaar af te gooien is hierbij vervangen door een natte spons. Heerlijk om die raak te krijgen.

Morgen staat ons dagje uit gepland we vertrekken met alle thuiskinderen naar de binnenspeeltuin. En voor de kinderen van groep 4 natuurlijk het pre-kamp!

foto's thuis
foto's kamp

Filmpje thuis en kamp woensdag

Donderdag 17-08-2017

Vandaag hebben we alle plannen gewijzigd. De thuiskinderen zijn naar binnenspeeltuin Joepie in Breda gegaan i.p.v. speeltuin Vrouwehof. De kinderen hebben het erg naar hun zin gehad en kunnen vanavond wel een douche beurt gebruiken want er zijn vele zweet druppeltjes geproduceerd.  De kampgangers hebben zich vandaag vermaakt in zwembad de Stok.

In de avond was het eerste KVW pre-kamp. De oudste thuisblijvers mochten een nachtje overnachten in de ParelMoer. Nadat ze terug gekomen waren van de binnen speeltuin wilde ze eerst de slaapzaal in orde maken, luchtbedden werden gepompt en en slaapzakken uitgespreid. Vervolgens was het tijd om de eigen avond maaltijd te bereiden, pannenkoeken bakken op gourmet-stelletjes. Uiteraard hoort ook een bosspel bij het kamp, de kinderen moesten op zoek naar leiding die telkens een geluid maakte in het bos, goed luisteren was hierbij van belang. De kinderen hebben nog een film gekeken met popcorn en een drankje en kropen toen onder de wol. Ze waren toch wat teleurgesteld dat er geen nachtspel was. Dus werd er snel geïmproviseerd. Leider Bart, zat verstopt op het voetbalveld en de kinderen mochten hem in het donker gaan zoeken....... dat was best eng.

foto's

 

Filmpje thuis en kamp donderdag

 

Vrijdag 18-08-2017

Vandaag alweer de laatste dag, en wat hebben we genoten met zijn allen. We begonnen de dag met ABC-spel. De kinderen gingen in gemengde groepen (alle leeftijden door elkaar) in het dorp opzoek naar produkten of voorwerpen met elke letter van het alfabet. Uiteraard kon je extra punten verdienen als het voorwerp met Duckstad te maken had. Sommige spullen waren erg origineel zoals 3 nieuwe neefjes, Megan, Mika en .... Duck. Er kwam ook een gewei en een reddingboei mee terug naar de ParelMoer. Veel kinderen hadden ook de P, van paraplu, die hadden we deze ochtend wel nodig. doordat de regen volgens buienradar nog wel even aan zou houden hebben we de film Wall-e gekeken met zijn allen. De leiding had de tijd om wat spellen klaar te zetten op het grasveld, zodra het droog was konden we weer verder gaan met de spellen. In de middag hebben we de film nog verder afgekeken, zodat de leiding de tijd had om de stormbaan klaar te zetten voor de kinderen. Toen de ouders kwamen konden was er de gelegenheid om elkaar uit te dagen. Deze uitdaging is door veel ouders van de kinderen verloren, maar de kinderen hebben dan ook extra kunnen oefenen. We hebben de avond afgesloten met een lekker frietje voor iedereen.

Uiteraard was er ook aandacht voor onze jubilarissen, Evelyn al 10 jaar actief betrokken als leider en sinds 2 jaar voorzitter van onze club. Lindi draait dit jaar voor het 15e jaar mee. Zij is vooral een meester in het bedenken van leuke knutsel-activiteiten voor de kleinste en zorgt er altijd voor dat ons draaiboek netjes in elkaar zit. Dank je wel Lindi en Evelyn voor je inzet! 

foto's

 Hieronder nog een aantal wist je dat je van de kinderen en leiding van de afgelopen week.

-Daan niet kan tellen?

-de ranja thuis heel koud is?

-de kinderen zich afvroegen of we de ParelMoer hebben gekocht.

-de kinderen zich afvragen waar de bedden van de leiding in de ParelMoer ergens staan.

-Rosita het erg handig vindt dat we ducktape hebben in Duckstad.

-het niet uit maakt als de servet scheurt, want ik maar hem toch voor mijn moeder?

-meneer Angelo echt een jongen is?

-je een wereldreis kan maken in Nederland in twee weken?

-je met zonder jas naar buiten kan gaan?

-Lara en Anne de nieuwe leiders zijn van dit jaar?

-Isabeau ook geitenkaas kan maken met koemelk, toch?

-Madelief geen muizen wil knutselen want die heeft ze al in de schuur?

-Bo 7 beroepen gaat doen later, want dan kan ze een Ferrari rijden?

-Wij heel blij waren met de regen op donderdag?

-de kinderen op donderdag het meest hebben gezweten v.d. hele week.

-KVW elke dag een kinderfeestje is?

-Maud en Vera twee leiders hadden ingeseind om aan papa uit te leggen dat ze na die grote Mickey Mouse (echt) geen boterhammen meer lustten?

-de kinderen Bart een nieuwe naam hebben gegeven: Bartina, hij kreeg ook een elastiekje in zijn haren?

-Evelyn woensdag zo moe was dat ze alle namen door elkaar haalde, zelfs de namen van de leiding?

-Uiteindelijk alle kinderen van groep 4 wilden blijven slapen op het pre-kamp?

-het niemand lukte om de opdracht “koekiemonster” te voltooien bij Minute to win it?

-we dit jaar dezelfde kleur t-shirt hebben als de mensen bij Joepie?

-Naomi later pokémon trainer wordt?

-Martijn S. het verschil niet weet tussen een spekje en een marshmallow

-Wouter “heftig” is?

-Do pannenkoeken bakt in zonnebrandolie?

-Martijn Huijsmans nu Martijn Kampmans heet?

-de dieren in het bos voor het pre-kamp gewoon mensen zijn?

-de pre-kampers geen luch kunnen smeren, omdat ze de boterhammen steeds opeten?


Dagverslagen van KVW 2016

 

Tijdens de KVW week zal de leiding hier dagelijks een kort verslag uitbrengen van de activiteiten die we hebben beleefd.

 

Zaterdag 20-08-2016

 

Vanochtend allemaal vroeg uit de veren om ons ParelMoer House aan te kleden voor de Olympische Spelen volgende week. De tent staat weer en alle aankleding is weer in elkaar geknutseld. Voor een kleine impressie klik op onderstaande link, maar we geven natuurlijk niet alles prijs.

Vanavond met alle leiding het draaiboek doornemen en aansluitend gezellig barbequen. We zijn er bijna klaar voor.

Terwijl wij hard aan het knutselen waren heeft onze leidster Maaike op het EK bankdrukken in IJsland de gouden medaille binnen gehaald. Maaike gefeliciteerd!

foto's zaterdag

 

Maandag 22-08-2016

 

Nadat onze eigen atleet Piet vanochtend het Olympisch vuur had ontstoken, konden de Spelen van KVW van start gaan. De kampgroep en de thuisblijvers werden verdeeld.
De thuisblijvers begonnen met het maken van een vlag, waarin een groepslogo was verwerkt. Ieder kind in het groepje kreeg een eigen vak toebedeeld welke zij zelf in mochten kleuren, Zo werd dit logo een kleurig geheel. Daarna werden er papoorten gemaakt om alle Olympische steden deze week te kunnen bezoeken.
Vervolgens konden de Paralympics starten. Een voorbeeld van deze paralympics is een blind parcours lopen.
In de middag werd het minute to win it spel gespeeld. Hierin moesten in zeer korte tijd (1 minuut) verschillende opdrachten voltooid worden. Dit werd afgewisseld met partijtjes laserschieten in het aangrenzende bos. De kinderen werden vaak raakgeschoten, maar gewonden waren er gelukkig niet.

 

Ondertussen waren de kampgangers heelhuids op de kampplaats aangekomen. Het beloofde mooi weer te worden, dus al snel konden we na het uitpakken van de spullen een zonnige speurtocht gaan wandelen. Het speuren was een beetje lastig, maar het wandelen lukte toch aardig. We hadden er al gauw een goede 6 km opzitten, waarna we met moeie voetjes weer op de kampplaats terug kwamen. Hier hebben we de Olympische eiertsjietswedstrijden gehouden. Deze werd gewonnen door Cas. Nadat we ook nog een sportquiz hebben gehad, zijn we buiten gaan zitten om het vlees van de barbecue te nuttigen.Na de afwas en even ontspanning ging het avondprogramma van start. Het alombekende streepjesspel werd gespeeld. De leiding moest de kinderen zoveel mogelijk schminkstreepjes afpakken, terwijl de kinderen deze sstreepjes gingen verdienen. Nadat ook de kampkinderen gebruik hadden gemaakt van het lasergame materiaal, zijn zij het bos in gegaan.Het spel 'de Dodende Straal' werd gespeeld. Doel van dit spel was dat de kinderen zich zo geruisloos mogelijk door het bos verplaatsten naar de andere zijde. Maakten zij teveel geluid, dan werden zij door de lichtstraal te pakken genomen... Deze lichtstralen waren stiekem gewoon zaklampen van de leiding die door het bos liep...

Toen we uiteindelijk hiermee l;aar waren, hebben we nog een tijdje rondom het kampvuur gezeten en werden de bedden opgezocht.

 

foto's maandag thuis

foto's maandag kamp

 

Dinsdag 23-08-2016

 

Vandaag was het een warme dag, we begonnen de dag met een meerkamp. Hierbij hadden de kinderen verschillende spellen zoals, 25 meter horden kruipen, hinkelende marathon, ringwerpen, blind discushappen , touwtrekken, ski sla-om in de zomer. Bij het laatste spel, gingen de kinderen met een geblindeerde ski-bril een parcours afleggen.

Vervolgens hebben we onze sporters verwend met Olympische eten, want van sporten krijg je echt honger! Er kwamen verschillende produkten uit allerlei landen voorbij die de kinderen moesten ruiken, voelen en vervolgens (als ze durfde) proeven. De olijven, Japanse mix en nachos vielen niet bij iedereen in de smaak, maar de tosti, pannekoek, popcorn en Belgische bonbons waren zo verdwenen. De kinderen hadden zo hard gewerkt en alle produkten geproefd dat ze van de leiding deze keer twee medailles hadden verdiend, dus werd er weer stevig op het t-shirt gekleurd. Na de lunch hebben we alle kinderen eerst ingesmeerd met zonnebrand voordat we het dorp in gingen om te speuren naar puzzelstukjes. Onderweg moesten er weer wat sportieve opdrachten vervuld worden en na een extra drinkpauze gingen ze weer fanatiek verder speuren. Sommige groepen waren snel klaar en met deze kinderen hebben we binnen wat gezelsschapspelen gespeeld, zoals kinderbingo, jakkie bakkie kippen kak en het grote koekiemonsterspel. Nadat alle groepen terug waren zijn we het zweeds loopspel gaan spelen.

 

Op het kamp werd de kampgroep door de warme ochtendzon gewekt. Na een stevig ontbijt werd er een estafette gehouden. De deelnemers werden zelfs geblinddoekt. Foto's hiervan kunt u hieronder via de link vinden. De lunchpakketjes werden ingepakt en er werd op de fiets gestapt. In Halsteren bezochten we het Maisdoolhof. De ene groep was er eerder uit dan de de andere, maar al bij al verliep dit vlotjes. Hierna werd de groep in twee groepen verdeeld. De tieners gingen naar de stad om daar apart van de rest een genant opdrachtenspel te spelen. Dezewerd prima voltooid. Voor de voltooide opdrachten kregen de tieners geld wat zij later in de week mogen besteden. De overige groep ging in een wijk in Bergen op Zoom levend monopoly spelen. De straten van het Monopolyspel moesten gevonden worden en er moest zelfs betaald worden als een andere deze straat al bezat. Kleine ondernemers werden geboren. Toen we allemaal weer terug op de kampplaats waren en de spaghetti hadden opgegeten, hebben we wederom in gespleten groep levend bingo gespeeld. De tieners hadden ondertussen een eigen avondje voor zichzelf. Een zogeheten jongens- en meidenavond. Bij het nachtspel moesten de Olympische medaillewinnars gezocht worden. De avond werd weer afgesloten met een kampvuur.

 

foto's dinsdag thuis

foto's dinsdag kamp

Woensdag 24-08-2016

 

Deze ochtend stond in het teken van clinics met  nieuwe sporten. Zo hadden we twee paralympische zitvolleyballers uitgenodigd die hebben deelgenomen aan de paralympics in Atlanta, Sydney en Korea. in Sydney (1988) hebben ze daar de zilveren medaille gehaald. De kinderen mochten eerst vragen stellen aan de mannen. De kinderen waren benieuwd waarom hij twee verschillende benen had. Hij heeft uitgelegd dat hij lang geleden een ongeluk heeft gehad waarbij hij zijn been is kwijt geraakt en daarom nu een prothese heeft. Hij zocht een sport die hij dan nog wel kon beoefenen, want hardlopen gaat niet meer. Zo is hij bij het zitvolleyballen terecht gekomen. De kinderen hebben ervaren hoe moeilijk het is om op je gat te volleyballen en te schuiven van voor naar achter en dan ook de bal nog slaan. Daarnaast hadden we een handbalclinic, hier konden de kinderen kennis maken met het handbalspelletje.

Tot slot speelde de kinderen rugby, maar dan op een speciale manier. Tuusen de clinics door hadden we lekker fruit van onze sponsor.

In de middag mochten de kleinste een eigen winnaarsbeker en medaille ontwerpen en maken. De oudere kinderen mochten een tafelvoetbalspel en knikkerbaan maken. De kinderen waren zo enthousiast bezig met knutselen dat de tijd tekort was. Als beloning kregen we aardbeien met slagroom voor de liefhebbers. Daarna was het tijd om de zwemkleding aan te trekken en gingen we trefballen spellen. Martijn was het spel aan het uit leggen en ineens spoot de leiding ons van achter nat, oh dat was koud en schrikken. Nadat Evelyn van de waterslang een sproeier had gemaakt en iedereen een beetje was afgekoeld, was het tijd om  De ballen waren hierbij vervangen door natte sponzen. Voor sommige kinderen was het nog steeds te heet en die stopte hun hoofd lekker in de emmer om af te koelen.

 

Na een stevig ontbijt zijn de tieners op het kamp naar het klimbos gegaan. De overige kinderen speelden een potje levend stratego. Het was toch al best warm, dus er kwam veel water aan te pas voor verkoeling. Ook stond er in de middag op het kamp een aparte activiteit gepland voor onze tieners. In het bos namen zij deel aan een bootcamp. De andere kinderen speelden een opdrachtenspel. Bij dit spel ging het om het zo origineel mogelijk voltooien van bepaalde opdrachten. Hier kwamen de mooiste resultaten uit. Na het avondeten, wat bestond uit heerlijke frietjes, zijn we het Zweeds Loopspel gaan doen. Dit is een spel waarbij de kinderen over de gehele kampplaats vragen moeten oplossen en dat lijkt soms gemakkelijker dan het is. Eindelijk was het dan tijd voor het nachtspel. Hierbij was het als doel om te onderzoeken of onsterfelijkheid bestond. Natuurlijk kan dit in het bos niet zonder zombies en andere zaken die de kinderen bang maken, gespeeld worden. Het werd een groot succes met enorm veel gegil. De bedden werden opgezocht en de nachtrust werd snel gevonden.

 

foto's woensdag thuis

foto's woensdag kamp

 

Donderdag 25-08-2016

 

Vanochtend hebben we even gezongen voor onze jarige leidster Annemeike en daarna zijn we met de bus vertrokken richting Mini Munid in Zeeland. We hebben bijna het gehele park voor ons zelf. Een lekker plekje in de schaduw om de tassen weg te zetten en verder vooral veel spelen. Het was zo warm dat de achtbaan in de middag over verhit was. Gelukkig waren er nog genoeg andere speeltoestellen over. In de middag nog een ijsje om af te koelen en toen waren de laatste speelminuten alweer aangebroken.

 

Op donderdag zijn we na het opruimen, het ontbijt en het maken van een lunchpakketje van de kampplaats vertrokken. Rondom ur kwamen we aan bij zwembad De Melanen in Halsteren. Het was echt een enorm warme, mooie, maar vooral gezellige afsluiting van ons kamp. 

 

foto's donderdag thuis

helaas zijn er geen foto's van de kampdag

 

Vrijdag 26-08-2016

 

Vandaag alweer de laatste dag, wat gaat zo'n week toch snel voorbij. Vandaag hebben we het ABC-spel gespeeld. De kinderen gaan in een groepje op pad en proberen met elke letter van het alfabet een voorwerp mee terug te brengen. Winnaar was het groepje van Tessa en Suzanne omdat zij met alle letters van het alfabet een voorwerp meebrachten dat te maken had met het thema Olympische Spelen.

Bij terugkomst in de Parelmoer hebben we even uit de zon een stukje van de film de Lion King gekeken. Voor de meeste kinderen was het wel fijn om even op adem te komen uit de zon. Daarna met zijn allen lunchen. Na het smeren van de zonnebrand konden de voorbereidingen voor de finale beginnen. Alle kinderen hebben alle finale onderdelen mogen beoefenen om zo te kijken waar ze het beste in waren of wat ze het leukste onderdeel vonden. Rond 16:00 waren we klaar en kon iedereen zijn voorkeur opgeven. Nog even allemaal uit de zon verder naar de film kijken en de leiding de laatste puntjes op de i voor de finale voor de ouders.

Alle kinderen hebben meegedaan aan hun finale onderdeel en uiteindelijk is hier een nummer 1,2 en 3 uitgekomen. Deze kinderen ontvingen een gouden, zilveren of bronzen medaille, alle andere kinderen ontvingen ook een medaille voor hun sportieve deelname en inzet. De kinderen mochten op het podium en het Wilhelmus werd ingezet zodat de papa's en mama's foto's kunnen maken van de KVW kampioenen.

Ook werd er aandacht besteed aan 2 jubilarissen Ivo doet al 20 jaar en Tessa al 10 jaar. 

Traditie getrouw wordt ook onze nieuwe leiding in het zonnetje gezet, want waar mensen vertrekken moet ook weer nieuwe aanvulling komen. Dit jaar konden we maar liefst zes nieuwe leiders aan ons team toevoegen. Bart, Ilse, Suzanne, Sterre, Wouter en Kenneth mochten samen een net van pvc leidingen aanleggen om een knikker van de ene zijde naar de andere zijde te transporteren.

 

De week werd definitief afgesloten met een gezellig samenzijn met de ouders en de kinderen onder het genot van lekkere frietjes en een koel drankje.

foto's vrijdag thuis en kamp

 

 

VERSLAG VAN KVW 2015

 

Foto's zaterdag 15-08-2015

 

 

Maandag 17-08-2015

Nadat we onze roes hadden uitgeslapen en door de kinderen waren gewekt, zijn we weer aan een nieuwe KVW week begonnen. Onderdelen van vandaag waren ballenzooi, (=achteruit trefballen) met je voeten en handen verven weliswaar voeten gespiegeld en je handen ondersteboven. Zo creëer je een mooie vlinder of een prachtige uil. Daarnaast vonden wij het tijd om in deze koude periode te zorgen voor onze vogels. Tot slot nog een mooie dierenbloempot gemaakt. Als afsluiting hebben we achteruit gevoetbald.  

 

De kampangers zijn vanochtend op de fiets naar de kampplaats in Steenbergen gegaan. Daar aangekomen werden de tassen en luchtbedden uitgepakt en werd er een plekje gezocht in de slaapzaal. De tenten werden door de tieners in rap tempo opgezet. We konden dus vrij snel beginnen aan ons kampprogramma. Na een gezamenlijke quiz hebben we levend cluedo en levend stratego gespeeld ondertussen werd een heerlijke barbeque voorbereid. In de avond gaan we nog een aantal onderdelen doen voordat we naar bed gaan. We hopen op een goede nachtrust.

Foto's maandag 17-08-2015

 

Dinsdag 18-08-2015

 

Deze ochtend eerst even de spieren goed los gemaakt, met een zweeds loopspel. De kinderen kregen deze keer de antwoorden en moesten daarbij gaan zoeken waar de goede vraag is. Helaas ging het regenen en konden we het spel niet helemaal afmaken. Na een korte ranja pauze werden de spellen levend bingo en levend memory gespeeld. Bij de bingo was het een spannende strijd met nog vier balletjes in de bol moest er een snelle bingo komen, de spanning was om te snijden. Na de lunch waren er diverse plaatsen waar spelmaterialen lagen. De kinderen mochten hierbij hun eigen spel bedenken. Als afsluiting hadden we een speurtocht in de bossen naast het voetbalveld. We hebben heel wat afgelopen en de regen getrotseerd! Moe maar voldaan zijn we weer naar huis gekeerd.

 

De kampgangers begonnen vanochtend met warme chocomel. Na een stevige boterham kon Steenbergen verkend worden via een speurtocht met lastige vragen. Rond 12:00 uur werd het diner opgediend: spaghetti met saus. De tieners mochten zich 's middags opmaken voor een heus bootcamp bij Fort de Roovere. Hier werden zij helemaal afgemat. Ondertussen werden de andere kampgangers vermaakt met levend bingo, ren je rot en andere spellen. Na het ontbijt 's avonds krijgen de tieners de aandacht in de jongens- en meidenavond. De kennis van de anderen wordt getest met behulp van een filmquiz, Als het mooi weer is gaan we zeker nog rond een warm kampvuur zitten. Laten we hopen dat dit gaat lukken. 

 

Foto's dinsdag 18-08-2015

 

Woensdag 19-08-2015

 

Vandaag al weer halverwege de week. Samen met de kinderen op stap naar de dierenarts in Steenbergen. We hadden een beer meegenomen waarvan we niet wisten wat er mee mis was. Dat kon de dierenarts wel even onderzoeken. heel duidelijk legde hij uit hoe hij dan te werk gaat. Daarna werd er nog een echte patiënt op de behandeltafel gelegd. Bij deze hond mochten alle kinderen naar de hartslag van de hond luisteren. Daarna hebben we de tanden van de hond gepoets. Tot slot nog een kijkje in de operatiekamer. 

 

Teruggekomen bij de Parelmoer hebben we wat korte spelletjes gespeeld voor de lunch, waarbij we onze nieuwe aanwinst (de opblaasbare glijbaan) goed is gebruikt door de kinderen. het volgende programma onderdeel was een knutselcircuit. Kinderen speelden voor Michelangelo, de kleurplaten werden op de onderkant van de tafel geplakt en de kinderen moesten deze ondersteboven kleuren. Verder nog mooie schilderijen gemaakt met pingpongballen. Tot slot hebben de kinderen vermaakt met een speurtocht door het dorp. De juiste antwoorden op de vragen moesten gezocht worden om de vindplaats van de traktatie te vinden. Alle kinderen hebben lekkere aardbeien met slagroom gegeten.

 

 

Foto's woensdag 19-08-2015

 

donderdag 20-08-2015

Vandaag een dagje Vrouwehof met de thuisblijvers. Voor de meer informatie kijk naar de foto's.

Het was een zeer gezellige dag.

 

Foto's donderdag 20-08-2015

 

Vrijdag 21-08-2015

 

Op deze laatste dag waren we met alle deelnemers in Moerstraten bij de Parelmoer. Als eerste activiteit moesten we in het dorp op pad met het ABC. Bij elke letter van het alfabet moest een voorwerp gezocht worden. De X en de Y waren natuurlijk wel de moeilijkste letters om iets bij te zoeken . 1 groep was hierbij erg blij met leidster Xara. Bij terugkomst waren er erg veel voorwerpen verzameld door de kinderen. Sommige hadden zelfs een bewoner van het dorp zo ver gekregen om met de auto naar het sportpark te komen. Daarna was het tijd voor een actiever deel, achteruit voetballen, trefballen, een hindernissenbaan achterstevoren en het spel water en vuur werden in kleine teams tegen elkaar gespeeld.

Na de  lunch was het tijd om de voorbereidingen te gaan treffen voor de voorstelling. De kinderen mochten 7 workshops doen, buikdansen, streetdance, hip hop, zang, djembé, bodyclapping en kickboksen. De kinderen mochten eerst kennismaken met alle workshops daarna moest een voorkeur opgegeven worden welke workshop men het liefst in de voorstelling liet zien. Het resultaat mocht er zijn. 

 

Als beloning waren er voor alle kinderen frietjes, die gingen er wel in na al dat serieuze werk. Na een gezellig samenzijn met kinderen, leiding en ouders kwam er een einde aan deze 51 ste Kinder vakantie werk week. Wij bedanken alle ouders, kinderen en sponsoren voor hun bijdrage aan deze week. Een speciaal woord van dank aan alle kinderen voor de super gezellige week, we hebben van jullie aanwezigheid genoten. Alvast voor de vroege vakantieboekers, volgend jaar is KVW Van 22 tot en met 26 augustus. 

 

 

Foto's vrijdag 21-08-2015 

 

Agenda

24 juni 2018 / 10:00 - 16:00
Maai & Hooi evenement
28 juni 2018 / 13:00 -
Dorpsfeesten Programma
29 juni 2018 / 13:00 -
Dorpsfeesten Volksspelen

Activiteiten kalender Moerstraten