Dagverslag KVW 2019

Vrijdag 9 augustus 2019

Video Vrijdag

Foto's Vrijdag

Vandaag alweer de laatste dag, wat gaat zo'n week toch snel. Helaas konden we door de regen niet gaan midget golven in Bergen op Zoom, maar we hadden een alternatief spelletjes programma geregeld in het Moerstraatse Café zodat we in elk geval droog konden zitten.

De thuiskinderen hebben totdat het ging regenen het ruilspel gespeeld. Ze werden op pad gestuurd met een appel en moesten deze proberen te ruilen voor iets groters of waardevollers. De kinderen kwamen terug met een kersttrein, bbq schort en bbq tang, ganzenbord, Yatzee en ze hadden ook nog wat chips en snoep geruild.

Daarna mochten alle groepen uitrusten bij de film, zodat de leiding de activiteiten voor de middag kon gereed zetten. Eenmaal klaar hebben alle kinderen het circuit doorlopen en alle activiteiten uit geprobeerd.

Rond 17:00 kwamen de ouders, de kinderen konden kunsten aan de ouders tonen en/of ze konden de ouders uitdagen op de diverse activiteiten. Tot slot was er nog voor iedereen een lekker frietje.

We sloten af met de prijsuitreiking van de het moto, de winnaars van Gotcha op kamp en onze jubilarissen: Martijn (10 jaar), Arrens, Daan en Angelo (20 jaar) en Miranda (30 jaar). Gefeliciteerd allemaal!

Donderdag 8 augustus 2019

Video Donderdag

Foto's Thuis

Vandaag was het opruimen geblazen voor de kampgangers, daarna lekker in het zwembad geplonst in Oud Gastel.

De thuisblijvers zijn na wat omwegen met de bus aangekomen in het Klokhuus. Daar hebben we een hele dag alle speeltoestellen uit geprobeerd. We kregen ook allemaal een muntje voor de Bungee trampoline. Die was super cool. Na het spelen, terug in de bos kregen we nog een appel van één van onze sponsors. Moe maar voldaan kwamen we terug aan in Moerstraten.

Woensdag 7 augustus 2019

Video woensdag

Foto's Kamp

Foto's Thuis

Dag 3 alweer, wat gaat zo'n week toch snel. Deze ochtend hadden we Mitch Bootcamp uitgenodigd voor een uitleg over het leger en een bootcamp met de kinderen. We hebben leren kruipen, tijgeren, schuilen voor de vijand en een heleboel oefeningen gedaan voor onze conditie. De kinderen van groep 3 en 4 hebben daarna een broodje gebakken op een vuurtje. Eerst een bruikbare stok zoeken en dan met heel veel geduld een broodje "draaien" boven het vuur. Voor de jongste kinderen stond eigenlijk het pannekoekbakken op het programma met het soepblik, maar door de harde wind waaide de waxinelichtjes uit, dus hebben we een verrekijker of vlot geknutseld. Na de lunch een speurtocht op zoek naar de schat door Moerstraten. Helaas werden we een beetje nat van de regen, maar dat mocht de pret niet drukken, iedereen heeft de schat gevonden. We sloten de dag af met kleine spelletjes buiten.

 

Dinsdag 6 augustus 2019

Video dinsdag

Foto's Kamp

Foto's Thuis

 

Op kamp begon het programma na het ontbijt met levend stratego.  Daarna gingen de kinderen gouden munten smokkelen door het bos. Na deze twee renspellen was het tijd om lekker te lunchen. Daarna zijn de tieners het dorp in gegaan om een appel te ruilen voor steeds grotere dingen. Uiteindelijk kwamen ze thuis met een babybedje, ligstoel en pannekoekenmix. Na een fietstochtje hebben ze zichzelf op laten sluiten in de escape room. De andere kinderen op kamp hebben een opdrachtenspel gedaan, waar de gekste dingen voorbij kwamen! Daarna lekker gezwommen en aansluitend lekker macaroni gegeten. Na het eten zijn we verder gegaan met weer twee actieve renspellen voordat het griezelspel begon, waar de kinderen patiënten in het bos beter hebben gemaakt. 

Thuis zijn we begonnen met een spellencircuit, een van de onderdelen was lasergamen in het bos, dat vonden de kinderen erg leuk. Verder hebben we een menselijke knoop, poortbal, hindernisparcours en iemand is hem niemand is hem gespeeld. Na de lunch was het weer knutseltijd. We hebben een MDF-dier met foam klei bekleed en een safarihoed versierd. Hiervoor mochten de kinderen zelf bladeren in het bos halen, 1 jongen kwam terug met een complete boom. Paste helaas niet op de hoed. En toen het lang verwachte onderdeel van de kinderen, de waterspellen. Blijft altijd superleuk.

Maandag 5 augustus 2019

Video maandag

 Foto's Kamp

Foto's Thuis

Tijdens de opening hebben we gekeken of de kinderen wel geschikt waren om mee te doen aan onze kvw week. Na een kort parcours bleken de meeste geschikt, de rest leiden we deze week op zodat iedereen aan het einde van de week het diploma geschikt krijgt. Nadat de groepen waren ingedeeld hebben we eerst een namenrondje gedaan, wel leuk dat de leiding ook mee kan doen met krantenmeppertje. Elk kind heeft een banada gemaakt en samen hebben we een groepsvlag gemaakt, deze zijn te bewonderen in de Parelmoer.

Voor de lunch nog even de hersenen gekraakt met een survivalquiz vol moeilijke vragen. Na de lunch het dorp ingetrokken op zoek naar pootafdrukken van dieren die in het oerwoud voorkomen. We sloten de dag af met een potje levend stratego in het bos naast de Parelmoer. 

De kampgangers vertrokken, nadat ze het fietsparcours hadden afgelegd naar Oud Gastel. De tieners hebben meegeholpen om de tent op te zetten waaronder ze kunnen eten. In de middag hebben ze een QR-speurtocht in Oud Gastel gedaan. Met de telefoon werd de code gescand waarna de vraag beantwoord moest worden. In de middag nog spellen gedaan op de kampplaats. Na de BBQ zijn ze vertrokken naar het bos voor het geluidenspel. Op zoek naar een pan met lepel fietstoeter, fietsbel en nog meer geluiden, alles moet wel in een bepaalde volgorde gevonden worden. De avond werd afgesloten met lasergamen.

 

Dagverslag KVW2018

 

Maandag 06-08-2018

foto's thuis

foto's kamp

Video eerste dag

Dinsdag 07-08-2018

foto's thuis

foto's kamp

Video tweede dag

Woensdag 08-08-2018

foto's thuis

foto's woensdag kamp

Video derde dag

Donderdag 9-8-2018

foto's thuis

foto's kamp

video vierde dag

vrijdag 10-08-2018

foto's thuis

foto's kamp

foto's middag en afsluiting

Video afsluiting

 

Dagverslag KVW 2017

Tijdens de KVW week zal de leiding hier dagelijks een kort verslag uitbrengen van de activiteiten die we hebben beleefd.

Maandag 14-08-2017

Na de opening door Cornelis Prul en het bekend maken van de groepsindeling, zijn de kinderen thuis aan de slag gegaan met het maken van een groepsvlag. Deze zijn te bewonderen in de Parelmoer. Daarna hebben we het Zweeds loopspel gespeeld, de kinderen moeten rennen naar een vraag en zo snel mogelijk weer terug gaan om het goede antwoord door te geven aan de groepsleider.

Na de lunch een speurtocht door Moerstraten, op zoek naar plaatjes van attributen en dan bedenken van welke Duckstad figuur deze zijn. Het zonnetje scheen al lekker, dus was het lekker om daarna in de Parelmoer te kunnen knutselen. De race-autootjes zijn door de kinderen in elkaar gezet en daarna was er voor sommige kinderen nog tijd om een letter te versieren. Tussendoor kwam er nog een lekkere aardbeien traktatie, mmmmmm, we zijn weer klaar met vandaag en gaan ons klaar maken voor morgen.

Na een korte fietstocht bereikten de kampgangers het kampgebouw in Bergen op Zoom. Eerst uitrusten en de slaapzalen inrichten… Deze waren echter zo snel vol door de enorme groep kinderen dat er amper plaats meer is om te lopen. Dit zal de pret helemaal niet drukken, want het geeft enorm veel gezelligheid. In het aangrenzende bos hebben we toen een kennisspel gedaan. Een warme zon lachte ons toe. Ondertussen werd het volgende spelonderdeel klaargezet: geblinddoekt voetballen. Dit ging niet altijd even goed, maar dat zorgde voor de toeschouwers alleen maar voor meer lol. Een overheerlijke barbecue was een beloning voor de inzet die overdag werd getoond. De winnares van het eiertsjitsen was Florien. Geweldig gedaan! Toen de thuisleiding ons kamp kwam bezoeken,hebben we het grote Hiawatha’s oorlogsstreepjesspel gespeeld. De kinderen kwamen met geschminkte gezichten het bos weer uit. Vanavond gaan we nog een kennisquiz en een schemerspel spelen. En daarna genieten van een welverdiende nachtrust.

foto's thuis
foto's kamp

Filmpje kamp en thuis maandag

Dinsdag 15-08-2017

Deze ochtend begon helaas met regen, maar dat mocht de pret in Duckstad niet drukken. We zijn begonnen met het knutselen van een waxine lichtje met klei, er zijn hele mooie creaties ontstaan. Daarna werd het even droog dus tijd om snel de speurtocht uit te zetten, helaas kwam er alweer snel regen. Dus vulden we tijd met een rondje kleuren stil staand dansen. Als de muziek stopt moet je kijken welke kleur er is en dan bijvoorbeeld op 1 been gaan staan of op je rug gaan liggen. Dat was nog best lastig, vooral als iemand het verkeerd voor zegt.....

Zodra het droog was snel naar buiten om de puzzelstukjes op te zoeken die de nieuwe leiding door elkaar had geholpen. Gelukkig hebben de kinderen ze bijna allemaal kunnen vinden zodat, Donald, Katrien en de neefjes in elk geval weer bij elkaar waren, helaas misten we nog een stukje van Willie Wortel en Guus Geluk.

Na de lunch nog steeds regen, maar we hebben de tijd doorgebracht met Minute-to-Winit- spellen. Je krijgt 1 minuut om zoveel mogelijk punten te scoren. Na de ranja even naar buiten een luchtje scheppen, zodat we op konden ruimen en de volgende activiteit weer klaar konden zetten. Het resultaat daarvan waren de prachtige vazen die door de kinderen tot ware kunstwerken waren omgetoverd. Echt super knap gedaan allemaal!

Vanwege het slechte weer in de ochtend, het regende ook op het kamp, hebben we ons programma deels aangepast. Binnen hebben we de film Big Hero 6 gedraaid en gezelschapsspelletjes gespeeld tot de regen ophield. Gelukkig was dat vrij snel en konden we het bos opzoeken. De tieners niet: die gingen hun eigen eten bij elkaar verdienen in de stad. Ze kregen gênante opdrachten en bij het voltooien van deze opdrachten kregen ze 'geld'. Hiervan kochten zij hun eigen eten bij elkaar. De andere kampgangers speelden levend cluendo op de kampplaats. Na het overheerlijke diner van Daan, de macaroni, kon al langzaamaan een start gemaakt worden aan de voorbereiding van een eng nachtspel. Eerst werden de kinderen met de hulp van thuisleiding vermaakt met een aantal spellen, om daarna richting het donkere bos te gaan. Voor sommigen was het wel heel erg eng. Als je de foto's bekijkt, dan is dit ook wel begrijpelijk. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen en kon iedereen met een gerust hart zijn of haar bedje in. Morgen belooft het mooi weer te worden, dus dat gaat helemaal goed komen!

foto's thuis
foto's kamp

filmpje thuis en kamp dinsdag

Woensdag 16-08-2017

Op het kamp werd er eerst uitgeslapen. Men was nog helemaal moe van het nachtspel van dinsdag. Om 10 uur moesten de tieners echter klaarstaan bij het Klimbos. Daar werd door de meeste kinderen de hoogste route gekozen als uitdaging. En iedereen kwam weer rustig beneden. Een enkeling bleef hangen, maar dat was absoluut niet erg. Ondertussen waren de overige kampgangers levend bingo aan het spelen. De gekste dingen moesten verzameld worden, van een bloemetje tot een dode mug... En dat laatste was er gelukkig genoeg. Helaas ook nog heel wat levende muggen... Na de lunch werd er gegolfd. Door de oudste kinderen van het kamp in het bos: bosgolf en de rest is vertrokken richting de midgetgolfbaan. Gelukkig was het prachtig weer, waardoor het in een relaxed tempo gedaan kon worden. Na het geluidenspel werd er heerlijke friet gegeten. Vanavond zullen we nog een keer het bos in gaan, maar dan wordt het echt niet zo eng als gisteren. En daarmee wordt de laatste avond van een geweldig kamp afgesloten. Morgen gaan we nog eens onze zwemkunsten laten zien, maar daarover morgen meer...

Deze ochtend begonnen we thuis ook met levend bingo, alleen lagen bij ons alle voorwerpen al op het grasveld verspreid, maar dan is het best lastig om ze zo snel mogelijk te vinden. Een andere groep was bezig met laser gamen in het bosje naast het voetbalveld. Voor de kinderen groep 1-2 was het vooral leuk om met een laser pistool naar elkaar te schieten, bij groep 3 en 4 was de strijd eerlijker. Maar volgens ons hebben beide groepen vooral heel veel plezier gehad. Daarna een spellencircuit van 4 spellen, memorie met eten, Hiawatha streepjesspel, Mickey Mouse eierkoek en stil staand dansen. Bij memorie mocht je de voorwerpen opeten als je twee dezelfde had gevonden. Bij het Hiawatha streepjesspel moet je proberen om streepjes (van schminck op je arm of gezicht) in een bepaalde volgorde te verzamelen als dit lukt heb je een punt, maar let op er loopt ook een tikker rond en die veegt zo een streepje weg.

Daarna was het eindelijk tijd voor waterpret! De kinderen ruiken vast nog naar de groene zeep van de buikschuifbaan. Daarnaast speelde we badslipperrace, op een paar véél te grote badslippers water naar de andere kant brengen is erg lastig. Het laatste spel dat de kinderen hebben gespeeld was sponzen trefbal. De bal om elkaar af te gooien is hierbij vervangen door een natte spons. Heerlijk om die raak te krijgen.

Morgen staat ons dagje uit gepland we vertrekken met alle thuiskinderen naar de binnenspeeltuin. En voor de kinderen van groep 4 natuurlijk het pre-kamp!

foto's thuis
foto's kamp

Filmpje thuis en kamp woensdag

Donderdag 17-08-2017

Vandaag hebben we alle plannen gewijzigd. De thuiskinderen zijn naar binnenspeeltuin Joepie in Breda gegaan i.p.v. speeltuin Vrouwehof. De kinderen hebben het erg naar hun zin gehad en kunnen vanavond wel een douche beurt gebruiken want er zijn vele zweet druppeltjes geproduceerd.  De kampgangers hebben zich vandaag vermaakt in zwembad de Stok.

In de avond was het eerste KVW pre-kamp. De oudste thuisblijvers mochten een nachtje overnachten in de ParelMoer. Nadat ze terug gekomen waren van de binnen speeltuin wilde ze eerst de slaapzaal in orde maken, luchtbedden werden gepompt en en slaapzakken uitgespreid. Vervolgens was het tijd om de eigen avond maaltijd te bereiden, pannenkoeken bakken op gourmet-stelletjes. Uiteraard hoort ook een bosspel bij het kamp, de kinderen moesten op zoek naar leiding die telkens een geluid maakte in het bos, goed luisteren was hierbij van belang. De kinderen hebben nog een film gekeken met popcorn en een drankje en kropen toen onder de wol. Ze waren toch wat teleurgesteld dat er geen nachtspel was. Dus werd er snel geïmproviseerd. Leider Bart, zat verstopt op het voetbalveld en de kinderen mochten hem in het donker gaan zoeken....... dat was best eng.

foto's

 

Filmpje thuis en kamp donderdag

 

Vrijdag 18-08-2017

Vandaag alweer de laatste dag, en wat hebben we genoten met zijn allen. We begonnen de dag met ABC-spel. De kinderen gingen in gemengde groepen (alle leeftijden door elkaar) in het dorp opzoek naar produkten of voorwerpen met elke letter van het alfabet. Uiteraard kon je extra punten verdienen als het voorwerp met Duckstad te maken had. Sommige spullen waren erg origineel zoals 3 nieuwe neefjes, Megan, Mika en .... Duck. Er kwam ook een gewei en een reddingboei mee terug naar de ParelMoer. Veel kinderen hadden ook de P, van paraplu, die hadden we deze ochtend wel nodig. doordat de regen volgens buienradar nog wel even aan zou houden hebben we de film Wall-e gekeken met zijn allen. De leiding had de tijd om wat spellen klaar te zetten op het grasveld, zodra het droog was konden we weer verder gaan met de spellen. In de middag hebben we de film nog verder afgekeken, zodat de leiding de tijd had om de stormbaan klaar te zetten voor de kinderen. Toen de ouders kwamen konden was er de gelegenheid om elkaar uit te dagen. Deze uitdaging is door veel ouders van de kinderen verloren, maar de kinderen hebben dan ook extra kunnen oefenen. We hebben de avond afgesloten met een lekker frietje voor iedereen.

Uiteraard was er ook aandacht voor onze jubilarissen, Evelyn al 10 jaar actief betrokken als leider en sinds 2 jaar voorzitter van onze club. Lindi draait dit jaar voor het 15e jaar mee. Zij is vooral een meester in het bedenken van leuke knutsel-activiteiten voor de kleinste en zorgt er altijd voor dat ons draaiboek netjes in elkaar zit. Dank je wel Lindi en Evelyn voor je inzet! 

foto's

 Hieronder nog een aantal wist je dat je van de kinderen en leiding van de afgelopen week.

-Daan niet kan tellen?

-de ranja thuis heel koud is?

-de kinderen zich afvroegen of we de ParelMoer hebben gekocht.

-de kinderen zich afvragen waar de bedden van de leiding in de ParelMoer ergens staan.

-Rosita het erg handig vindt dat we ducktape hebben in Duckstad.

-het niet uit maakt als de servet scheurt, want ik maar hem toch voor mijn moeder?

-meneer Angelo echt een jongen is?

-je een wereldreis kan maken in Nederland in twee weken?

-je met zonder jas naar buiten kan gaan?

-Lara en Anne de nieuwe leiders zijn van dit jaar?

-Isabeau ook geitenkaas kan maken met koemelk, toch?

-Madelief geen muizen wil knutselen want die heeft ze al in de schuur?

-Bo 7 beroepen gaat doen later, want dan kan ze een Ferrari rijden?

-Wij heel blij waren met de regen op donderdag?

-de kinderen op donderdag het meest hebben gezweten v.d. hele week.

-KVW elke dag een kinderfeestje is?

-Maud en Vera twee leiders hadden ingeseind om aan papa uit te leggen dat ze na die grote Mickey Mouse (echt) geen boterhammen meer lustten?

-de kinderen Bart een nieuwe naam hebben gegeven: Bartina, hij kreeg ook een elastiekje in zijn haren?

-Evelyn woensdag zo moe was dat ze alle namen door elkaar haalde, zelfs de namen van de leiding?

-Uiteindelijk alle kinderen van groep 4 wilden blijven slapen op het pre-kamp?

-het niemand lukte om de opdracht “koekiemonster” te voltooien bij Minute to win it?

-we dit jaar dezelfde kleur t-shirt hebben als de mensen bij Joepie?

-Naomi later pokémon trainer wordt?

-Martijn S. het verschil niet weet tussen een spekje en een marshmallow

-Wouter “heftig” is?

-Do pannenkoeken bakt in zonnebrandolie?

-Martijn Huijsmans nu Martijn Kampmans heet?

-de dieren in het bos voor het pre-kamp gewoon mensen zijn?

-de pre-kampers geen luch kunnen smeren, omdat ze de boterhammen steeds opeten?


 

 

 

 

Agenda

22 sept 2019 / 14:00 -
Rikken in Moerstraten