Het woord van Oranjecomité in Moerstraten

Oranje comité Moerstraten organiseert al jaren de Koninginnedag en later Koningsdag activiteiten voor de bewoners van Moerstraten en omgeving. Dit begint traditioneel met het hijsen van de vlag bij tegenwoordig de Koningslinde in het parkje achter de school. Vervolgens het Wilhelmus en versieren van de fietsen, waarna er een tocht over het dorp volgt. Bij terugkomst in het parkje een aantal kinderactiviteiten met aansluitend pick-nick met frietjes.

S,avonds is er dan een gezinsfietstocht uitgezet in de mooie omgeving van Moerstraten met aansluitend Oranjebal in café "De Bakker".

Op 4 mei organiseren wij ook de dodenherdenking die begint met een dienst in Parelmoer waarna we met de drumband naar het Oorlogsmonument lopen. Hier worden de bloemen gelegd en de vlaggen gehesen. Na de Last Post volgt dan 2 minuten stilte en een aantal toespraken van onder andere een vertegenwoordiger van de Gemeente Roosendaal. Ook wordt dan de adoptie door de Theresiaschool overgedragen van de kinderen uit groep 8 aan de kinderen van groep 7. Hier wordt de plechtigheid afgesloten met het Wilhelmus.

 

Klik hier "de vierschaer" over de geschiedenis van het Oorlogsmonument :