Stichting Dorpsfeesten Moerstraten

De basis voor deze stichting is in 1958 gelegd, toen de toenmalige pastoor Jan de Bruijn jaarlijks een fancy fair ging organiseren om wat extra geld voor de parochie te verdienen. Op het schoolplein werd een tent gebouwd  waar een Rad van Fortuin en een Grote Loterij met allerlei andere spelletjes werden georganiseerd om de bevolking op een zondag vanaf de hoogmis tot laat in de middag te vermaken. Toen de financiële behoefte van de kerk wat minder werd ging de opbrengst naar andere doelen: bijvoorbeeld  het oude speelterreintje aan de Heivelddreef, de kleedaccommodatie van FC Moerstraten in 1977(beiden zijn allang verdwenen) en  een luidklok voor de kerk. In de jaren tachtig was het fancy fair concept achterhaald. Er werd aansluiting gezocht bij de opzet van activiteiten in andere dorpen, echte dorpsfeesten. In 1987 (de kerk bestond 60 jaar) werden er dus dorpsfeesten van gemaakt met een lang weekend aan activiteiten. En dat in een grote feesttent op het parkeerterrein bij het voetbalveld. Diverse activiteiten met een inmiddels vaste kalender: op donderdagmiddag de ouderenmiddag, donderdagavond een jeugdmusical, vrijdagmiddag een kinderzeskamp en op vrijdagavond volksspelen gevolgd door een muziekfeest in tent. De zaterdagmiddag is er voor de fietsliefhebbers, steevast een mooie fietstocht in de omgeving. Op zaterdagavond is er een play back avond voor iedereen die mee wil doen (vanaf de lagere schoolleeftijd). Op zondag wordt er een bedrijfsexcursie gepland, de dag wordt afgesloten met een sportief evenement in de middag en een eindbarbecue.