Info Kindervakantiewerk

Kinder Vakantie Werk Heerle Moerstraten

KVW is een afkorting van Kinder Vakantie Werk. Elk jaar organiseren wij in de 5e week van de zomervakantie een leuke vakantieweek voor kinderen in de leeftijd van 4 jaar tot en met 16 jaar.

De hele week draait om leuke spellen, knutselactiviteiten, excursies en speurtochten voor de kinderen van Heerle, Moerstraten en omgeving, iedereen is van harte welkom om deel te nemen. Het hoogtepunt van de week is een uitstapje met de kinderen naar een speeltuin of zwembad. Maar bovenal is het een week van veel buiten zijn, lekker spelen met (nieuwe) vriendjes en vriendinnetjes.

Binnen onze organisatie kennen we drie groepen, de thuisblijvers, de kampgangers en de tieners. De thuisblijvers zijn de gehele week te vinden rondom Dorpshuis ParelMoer in Moerstraten. De kampgangers kinderen (vanaf groep 5) gaan vier dagen op kamp. Zij vertrekken meestal op maandag op de fiets naar een kampplaats in de omgeving. Van daaruit worden er op en rond de kampplaats diverse spellen en tochten en uiteraard nachtspellen georganiseerd.

Tevens nemen wij ook de jongeren mee op kamp. Het zijn de tieners die inmiddels op de middelbare zitten vanaf de brugklas tot en met het 4e leerjaar mogen ze mee doen aan de KVW week. Zij draaien grotendeels het programma van de kampgangers mee, maar hebben een aantal momenten dat zij zelf op stap gaan met de tienergroep, bijvoorbeeld voor een middagje kanoën of een escape room.

KVW draait volledig op vrijwilligers. Zij vermaken de kinderen van maandag tot en met vrijdagavond. Elk jaar proberen we weer een leuk programma in elkaar te draaien en hebben we ook onderling een plezierige week.