Biljart Vereniging Bakker Boys

Al ruim 60 jaar wordt er bij café de Bakker op een biljart gespeeld. Het gaat daarbij om een carambolebiljart, waarbij geprobeerd wordt zoveel mogelijk punten te maken met 3 ballen.

Wat ooit begonnen is als spel met 2 witte en 1 rode bal, is inmiddels veranderd in een spel met 1 witte, 1 gele en 1 rode bal. Op die manier wordt het wat gemakkelijker gemaakt om de eigen speelbal te herkennen.

BV Bakker Boys organiseert de volgende activiteiten:

Competitie:

Bij café de Bakker speelt men al heel veel jaren ook competitie, vrijwel al die tijd in de RBB (Roosendaalse Biljart Bond).

Het aantal teams is inmiddels uitgebreid van 3 of 4 in de jaren ’90 tot in het seizoen 2019-2020 voor het eerst 8 viertallen.

Naast de 8 viertallen zijn er ook nog een tiental reserve-spelers, die regelmatig meespelen.

De competitie bij de RBB begint eind augustus en eindigt eind januari.

Om te zien wat de prestaties van de teams van BB in de competitie zijn en hoe de individuele prestaties per speler zijn hoeft men niet ver te zoeken.  Op www.biljartpoint.nl staat alle informatie!

Clubkampioenschappen:

Meestal wordt direct na de competitie, eind januari, begin februari, begonnen met de clubkampioenschappen. Naast de leden van de Bakker Boys, die aan de competitie meedoen, spelen ook een aantal anderen mee aan dit kampioenschap.

De biljarters, die willen meedingen naar de titel “clubkampioen Bakker Boys” kunnen kiezen tussen het spelen op dinsdag-, woensdag, donderdag- of vrijdagavond.

In een poule speelt iedereen tegen elkaar. Van elke poule gaan de beste 4 door naar de halve finales, waarna daarna de besten weer naar de finaleavond kunnen doordringen.

Koppeltoernooi:

Voor diegenen, die in de zomermaanden weinig tot niet op vakantie gaan en toch graag willen biljarten, wordt een koppeltoernooi georganiseerd. Dit draait van begin juli tot eind augustus, velen zien het ook als voorbereiding op de competitie, die dan eind augsutus weer begint.

Een keer meedoen???

Hebt u interesse om een keer te komen kijken, dat kan natuurlijk altijd. Wilt u ook een keer aan bv de clubkampioenschappen meedoen, we kunnen altijd bekijken of er op een van de avonden ruimte is om mee te spelen.

Kom een keer langs of bel gewoon met café de Bakker 0165-300041.