Nieuwjaars-receptie 2020

Nieuwjaarsborrel met burgemeester Han van Midden

Op zondag 5 januari organiseerden de gezamenlijke Moerstraatse verenigingen voor de 9e keer de jaarlijkse Nieuwjaarsborrel in dorpshuis ParelMoer. Deze keer was er een speciale gast: de nieuwe burgemeester van de gemeente Roosendaal, Han van Midden. Hij kwam anderhalf uur op bezoek om kennis te maken met het dorp en haar inwoners. Na een kort welkomstwoordje door de voorzitter van het ParelMoer-bestuur, Ben Bartels, ging de burgemeester meteen aan de slag achter de bar om als barvrijwilliger een half uurtje mee te helpen.

De Heitrappers zorgden voor de muzikale invulling. Onderdeel van hun show was een karaoke optreden van de burgemeester. Het lied “Brabant” van Guus Meeuwis werd hem op prima wijze meegezongen, ondersteunt door de kabinetschef, Corne Romme.

Ieder jaar is er een leuke quiz voor alle bezoekers en ook dit jaar ontbrak die niet. Lars Bierbooms was de quizmaster en presenteerde 15 vragen, afwisselend over het dorp en over de burgemeester, zodat beiden elkaar beter leerden kennen. Wat het doel was van het bezoek.

In zijn dankwoord beloofde de burgemeester volgend jaar bij de nieuwjaarsborrel terug te komen. Vanuit de Leefbaarheid werd hem een beeldje van de Moermakkers aangeboden als blijvend cadeau.

Klik hier voor de foto’s

Tekst Ben Bartels / Foto’s Johan Daniels