Geen 11/11 viering en intocht Sint Nicolaas in Moerstraten

Ook St. Vastenavond de Mangelpee Moerstraten is genoodzaakt de 11/11 viering 2020 af te gelasten vanwege het Coronavirus. Ons plan om toch de lampionnenoptocht en senioren Bingo middag door te laten gaan, viel hierbij ook in duigen, aldus voorzitter Arno Loos.

We wilden toch graag het carnavalsjaar openen met een paar activiteiten, met als toepasselijk motto: “TIS NIE T’OUWE”,   maar helaas, door de strenge maatregelen kon ook dit niet doorgaan.

Wel zullen we het Protocol via de media bekendmaken, het Protocol zal hiervoor hun meesterbrein laten kraken en op toepasselijk wijze op ludieke manier naar buiten komen, ook zij zijn nie t´ouwe.

Plannen voor komende carnaval zijn er wel, maar het is natuurlijk allemaal afwachten en maken we deze volgend zo spoedig mogelijk bekend.

We zijn wel van plan om een “nood carnavalskrant” uit te brengen, om toch nog een beetje geld in het laatje te brengen en de inwoners van Moerstraten, of Mangelpeejenlaand te informeren, de sponsoren zullen hierover benaderd worden.

Ook is Peter-Jan de Weert weer druk bezig met ontwerp en gieten van een kleine serie insignes, of deze dan ook verkocht gaan worden, wordt nog besloten.

Door het uitbrengen van een carnavalskrant en het maken van insignes, creëren we toch wel een klein beetje het carnavalsgevoel of carnavalsvirus , dat we uiteraard vanaf deze week helaas moeten gaan missen.

 keer zijn, dat de Sint de intocht door het dorp maakt, maar ook hier gaat een streep door, dit tot zeer groot verdriet van onze (klein) kinderen, maar ook van Sint Nicolaas, die uitkeek naar zijn 60e intocht in het dorp.

Als alternatief, mogen de kinderen en kleinkinderen hun schoen zetten op 22 november. Een tweetal Pieten stoppen in deze schoenen, die naast de voordeur gezet mogen worden, een traktatie.

De Pieten zullen alleen de kleine schoenen vullen, in “grote” schoenen, laarzen of klompen, zal waarschijnlijk een roe gestopt worden. Opgeven is verplicht.

Ook kunnen de kinderen weer een prijsje winnen met de kleurwedstijd, de tekeningen zijn af te halen bij Angela Veraart of te downloaden via de website: www.hetdorpmoerstraten.nl

Leden van het Sint Nicolaas comité van de stichting Vastenavond, zijn samen met de Pieten druk bezig alle cadeautjes in te pakken.

Ook worden er dit jaar weer Kerststerren verkocht, deze kunnen besteld worden voor €4,– en worden op zaterdag 5 december afgeleverd, zie ook de website voor meer info.

Voor oudjaar staat weer de verkoop van oliebollen gepland. Diverse leden zullen onder leiding van Deeg Maestro Toon de Groot, die dag weer ongeveer 2000 oliebollen bakken en samen met jeugd uit venten. De oliebollen kosten 5 voor € 3,50 eventueel bestellen is mogelijk door een mail te sturen naar: mangelpeejenlaand@gmail.com

We hopen dat we weer snel naar de normale (carnavals) situatie terug kunnen keren, zodat het jaar 2021 weer leutig wordt, aldus bestuursleden Arno Loos en Angela Veraart.

Alle informatie is te vinden via website: www.hetdorpmoerstraten.nl