Oliebollenactie st. Vastenavond de Mangelpee Moerstraten gaat niet door.

De oliebollenverkoop op oudejaarsdag door de Moerstraatse carnavalsstichting, kan helaas niet door gaan in verband met het Corona virus.

Al 35 jaar worden er op oudjaar oliebollen gebakken en verkocht door de stichting, maar er kunnen niet voldoende maatregelen getroffen worden om de deegmakers,  bakkers en verkopers op een veilige manier hun werk te laten uitvoeren.

Spijtig aldus Toon de Groot en John de Weert, maar we kunnen en willen geen risico lopen, dus de deegkneder, de emmers, de bakpakken en vergieten, blijven dit jaar “onaangeroerd”, een kleine financiële strop en de inwoners van Moerstraten moeten nu zelf aan de bak of de oliebollen elders kopen

De stichting brengt, om de traditie in ere te houden, een soort van noodeditie van de carnavalskrant uit, deze zal eind januari rond gebracht worden, of er dan ook gecollecteerd wordt, zal nader beslist worden.

Naast de krant zal er een insigne ontworpen en gemaakt worden en tevens wordt het carnavalslied geschreven en uitgebracht, dit allemaal in kleine oplage.

Begin volgend jaar, als er iets meer bekend is gemaakt over der Coronamaatregelen, zal het bestuur samen met de leden bekijken, wat er nog aan “sociaal carnaval” georganiseerd kan worden, dit uiteraard passend aan de regelvorming. Gedacht wordt aan bingomiddag voor senioren en een activiteit voor de jeugd. Over de sleuteloverdracht wordt door Prins Ralph I en gevolg nog nagedacht, maar dit zal zeker een ludieke overdracht worden, met als motto:  TIS NIE T’OUWE

Namens alle leden van st. Vastenavond de Mangelpee Moerstraten, wensen we iedereen Prettige Kerstdagen, een mooi uiteinde en alvast een prachtig en vooral gezond 2021