Mangelpeejenlaand ís “nie t’ouwe” en gaat massaal carnaval online vieren.

Ook in Mangelpeejenlaand, gaat men er niet aan ontkomen en is met zijn allen een leutig carnavalsfeest bouwen door de Corona niet mogelijk, maar er is een alternatief programma bedacht.

We hadden allerlei scenario’s bedacht, met toch nog wel kleine samenkomsten, maar helaas ook in Moerstraten wordt carnaval online gevierd. Een aantal plannen verdwijnen zo in de ijskast en blijven hier dan ook eeuwig in liggen aldus voorzitter Arno Loos.

We hebben de laatste maanden hard gewerkt aan alternatieven en zelf de carnavalskrant uitgebracht, de insignes zijn gegoten en ingekleurd, het lied geschreven en ingezongen. Het enige alternatief wat door kan gaan is dus online Carnaval vieren. Ook weer eens wat anders, aldus de oudere generatie, je moet alles in je leven meegemaakt hebben en daar ligt de uitdaging.

De sleutel is afgelopen zaterdag door burgemeester Han van Midden uitgereikt aan Prins Ralph I, wel uniek want de sleutel is de laatste 24 jaar nooit door een burgemeester uitgereikt. Nu kunnen we volgens ons Protocol, Prins Ralph I, Nar Nilleke, Boer Harrie en Pliessie dun Tinus, er toch weer een mooie en leutige carnaval van maken, onder het motto: “tis nie t’ouwe”, wel één die nog lang in ons geheugen gegrift zal blijven.

Gelukkig heeft Boer Harrie besloten er nog een jaartje aan vast te knopen, zodat we zijn aanstaande afscheid waardig kunnen vieren.

Versier oe uis:

In de carnavalskrant was al de uitnodiging “versier oe uis” vermeld, heel veel inwoners, doen hier gelukkig aan mee, het Protocol zal zaterdag 13 febr. een rondje dorp doen en de huizen die versierd zijn jureren. De uitslag wordt dan ook zaterdagavond bekend gemaakt.

Speurtocht Mangelpeekes van 8 t/m 12 februari:

Een van de onderdelen is een speurtocht door het dorp voor de Mangelpeekes. Bij een tiental huizen hangt een affiche, waarop een rebus staat, door alle rebussen op te lossen en deze in de juiste volgorde te zetten, ontstaat een vraag. Het antwoord van de vraag, waarmee leuke prijsjes te verdienen zijn, mag je doormailen naar: veraarta112@gmail.com. Graag voor vrijdag 12 februari 19.11 uur, de uitslag wordt zondagmorgen 14 februari bekend gemaakt en ook via de website: www.hetdorpmoerstraten.nl

Leutige Online Mangelpeese avond, zaterdag 13 februari:

Waar normaal de intocht Protocol, optocht en het vastenavondbal plaats vind, wordt nu een online carnavalsfeestje vanuit ieders eigen huiskamer georganiseerd, voor jong en oud, het enigste wat je nodig hebt is een computer of mobiele telefoon. Je moet je aanmelden en je kunt deze activiteit dan volgen via Zoom.

Deze avond, die wordt gepresenteerd door het Protocol,  kun je leutige prijzen winnen met o.a. : 3 rondjes Bingo, een quiz via Kahoot, de mooist en leutigst verkleed online deelnemer en de mooiste knutselact tijdens deze avond, of in de week vooraf, een filmpje insturen mag ook, het gaat om de leutigste “tuiskreatie”.

De online avond start om 20.11 uur en zal tot ongeveer 22.55 uur duren, opgeven kan weer via: veraarta112@gmail.com.  Graag het aantal deelnemers doorgeven en indien je een filmpje hebt gemaakt voor de tuiskreatie wedstrijd, dan deze ook graag doormailen.

Ook zal bekend gemaakt worden, wie het mooist zijn huis of tuin versierd heeft.

Online Ontbijt met het Protocol zondag 14 februari:

Elk jaar vindt een week voor carnaval het ontbijt met het Protocol plaats. Ook hiervoor hebben we een alternatief, Online Ontbijt met het Protocol, voor jong en oud, met een knutselact voor de Mangelpeekes, aanvang 10.11 uur. We hebben voor dit tijdstip gekozen, zodat de deelnemers van de Leutige Online Mangelpeese avond, hun roes uit kunnen slapen en onze stichtingsleden een Corona-proef ontbijtje kunnen maken en voorschotelen.

Opgeven van het aantal deelnemers kunt u weer via een mailtje naar: veraarta112@gmail.com. U ontvangt dan voor elk opgegeven persoon een ontbijtje in carnavalssfeer en een knutselpakketje voor de Mangelpeekes.

De presentatie zal weer in handen zijn van ons Protocol, mogelijk kunnen we de 7-sprong Online dansen en kunnen de Mangelpeekes vragen stellen aan ons Protocol.

De prijsuitreiking van de speurtocht zal ook plaatsvinden en alle Mangelpeekes zullen hun knutselact kunnen showen aan het Protocol.

Het Protocol en alle stichtingsleden zijn bijna “nie t’ouwe” om de alternatieve activiteiten te mogen organiseren dan wel presenteren aan alle deelnemers en hopen dat het alsnog voor iedereen een leutige en onvergetelijke carnaval 2021 wordt, wel vanuit thuis, maar de bedoeling is dat iedereen de dagelijkse sleur even van zich afzet.

Het motto voor 2022, zal te zijner tijd op gepaste manier bekend gemaakt worden, mogelijk bouwen we er een leutig feestje omheen.

Nogmaals voor alle opgaves en meer info: veraarta112@gmail.com of www.hetdorpmoerstraten.nl en Social Media.

Geniet ervan en tot betere tijden.