Buurtpreventieteam Moerstraten

In Moerstraten hebben we een buurtpreventieteam bestaande uit 21 leden. Wij hebben een buurtpreventiehesje zodat we naar buiten toe zichtbaar zijn.  In tegenstelling tot andere buurtpreventieteams heeft ons team geen verplichte loop- en fietsroutes en ook geen verplichte tijden. Ieder lid kiest zijn route (gebied) en tijd. Ook vanuit de eigen woning en tijdens de (auto)ritten t.b.v. werk en privé kunnen zaken worden gesignaleerd. Denk daarbij ook aan zaken als een slecht wegdek of gevaarlijke bermranden. Ons gebied omvat het dorp en het hele buitengebied van Moerstraten met overloop naar Steenbergen, Bergen op Zoom en Heerle.

Door samen waakzaam te zijn proberen we onze leefomgeving te vrijwaren van vernielingen, diefstal, inbraken en achteruitgang.  Wij zijn gewone burgers en nemen geen enkel risico en beperken ons tot het melden van verdachte personen en situaties aan politie en gemeente zoals via BuitenBeter-app. Onze taak bestaat uit ”horen, zien en melden”. We proberen het signaal af te geven aan potentiële daders dat zij onze buurt beter kunnen mijden door de extra ogen en oren. En wij proberen onze wegen door tijdig goed wegonderhoud veilig te houden.

In ons vrijwilligerswerk krijgen we begeleiding en ondersteuning van een gemeentelijke coördinator Buurtpreventie en de wijkagenten. Onderling hebben wij contact via de mail en een buurtpreventieapp. We hebben 3 x per jaar een vergadering in de Parelmoer.

Heb je belangstelling, vraag of wil je meer informatie mailen dan naar de coördinator van het buurtpreventieteam via buurtpreventie.moerstraten@gmail.com.