Dodenherdenking 4 mei 2022

Op woensdag 4 mei heeft het Oranje comité Moerstraten weer de jaarlijkse dodenherdenking georganiseerd, die startte met een dienst in ParelMoer door Wout van den Broek.

Met een mooi persoonlijk verhaal in 3 delen, onderbroken door een aantal treffende muziekstukken, wist hij er weer een pakkende dienst van te maken met als afsluiting een slotgedicht dor Eline. Na afloop van de dienst werd iedereen uitgenodigd om mee te lopen in de tocht naar het oorlogsmonument van Moerstraten.

Mevrouw Koenraad

Drumband uit Heerle

Onder aanvoering van de mars klanken van de drumband van Harmonie Juliana uit Heerle ging een groot gezelschap naar het monument waar al vele mensen stonden te wachten.

 

Annemieke

Bij afwezigheid van Angela nam Annemiek de honneurs waar en werd iedereen welkom geheten. Allereerst werden de kransen en bloemen weg gelegd door wethouder Klaar Koenraad, Oranje comité Moerstraten, politie, Mila namens de Moerstraatse kinderen en daarna de andere gasten.  Vervolgens werd de last post gespeeld, wat weer erg mooi klonk na 2 jaar afwezigheid en werd er een toespraak gehouden door mevrouw Koenraad. Paul droeg namens het Orange comité een gedicht voor en door kinderen Evi en Stijn werd het stokje van de adoptie overgedragen aan Mila.

 

Paul

Stijn

Na een mooie voordracht van Stijn, het Wilhelmus door Harmonie Juliana en het dankwoord van Annemieke, werd de herdenking afgesloten en zijn we blij dat we deze weer na 2 jaar hebben kunnen houden!

Klik hier voor foto’s