Voor de 35e keer Dorpsfeesten Moerstraten

 

Op vrijdag 1 juli is het, na twee coronajaren, weer zover: dan beginnen in Moerstraten de jaarlijkse dorpsfeesten. Drie dagen lang staat het dorp in het teken van allerlei activiteiten voor jong en oud. En dit jaar is dat al voor de 35e keer.

Vrijdag 1 juli start het programma om 18:30  uur met volksspelen.

De organisatie is er weer in geslaagd om enkele leuke attracties naar het dorp te halen waarmee de teams zich naar hartenlust kunnen uitleven. Meedoen met een team van ca. 6 personen kan nog steeds. Info bij café De Bakker.

Na de volksspelen is er vanaf 22.00 uur  een gezellige feestavond voor jong en oud met DJ’s Lars en Rene. De entree is gratis en iedereen is van harte welkom.

Op de  zaterdagmiddag is er een programma speciaal voor senioren vanaf 50 jaar uit Moerstraten en de omliggende plaatsen met bingo en het rad van avontuur. De middag wordt afgesloten met de trekking van de Grote Loterij. In de afgelopen weken zijn er honderden loten verkocht en om 17:00 uur weten we wie er met de hoofdprijs naar huis mag.

Traditioneel is de zaterdagavond voor de play backers, vanaf 21:30 uur zullen allerlei “lokale”  artiesten hun beste beentje voorzetten om iets moois op de planken te brengen, waarbij de nadruk al jaren ligt op show en humor. Presentator Ad Bartels zal deze avond aan elkaar praten en een deskundige jury zal rond 01.30 uur de uitslag bekendmaken. Opgeven kan nog bij ben.bartels@home.nl.

Zondag 3 juli worden de dorpsfeesten afgesloten met een familie/vriendendag. Vanaf 13:00 uur kan iedereen meedoen aan een fietsroute in de mooie omgeving. Voor de kinderen is er een spingkussen opgesteld en smincken hoort ook tot de mogelijkheden. Vanaf 17:30 uur worden de dorpsfeesten met een gezamenlijke barbecue afgesloten.

Rond 19:30 uur komt er een einde aan de dorpsfeesten 2022, al wordt het feest traditiegetrouw voortgezet in het plaatselijke café De Bakker.

BN DeStem 25-06-2022