11- 11 viering 66 jarige st. Vastenavond de Mangelpee Moerstraten

Dit carnavalsjaar staat in Moerstraten of wel Mangelpeejenlaand in het teken van het 6 x 11 jaar bestaan, er worden diverse activiteiten georganiseerd om het jubileum te vieren.

We beginnen op vrijdag 11 november met een Lampionnenoptocht voor onze jeugd.

De start is om 19.11 uur bij ParelMoer en de optocht zal begeleid worden door de muzikale klanken van d’Heitrappers. De kinderen krijgen allemaal een lampion met een echt brandend kaarsje en lopen door het dorp en park weer terug naar ParelMoer. Deze avond zal ook het Protocol voor dit carnavalsjaar bekend gemaakt worden.

Daar ontvangen zij diverse traktaties en ze worden voor een jeugddisco van 66 minuten lang uitgenodigd. Voor de ouders zal ook opvang zijn!

Zaterdag 19 november zal voor de oudere jeugd de festiviteiten starten, met s’ middags een seniorenmiddag met bingo en diverse verrassingen. Iedereen van 55 jaar en ouder is welkom bij café de Bakker, de eerste balletjes zullen uit de bingomolen rollen vanaf 14.11 uur.

Het jubileumfeest start om 20.33 uur in ParelMoer met een receptie, waar iedereen welkom is. Na de receptie zal er een knalfeest volgen met optreden van o.a. dweilband d’Heitrappers en de wereld beroemde zanger Marco Kanters, DJ Peer zal verder zorgen voor de feestmuziek.
Volgens voorzitter Arno Loos, gaat het een feestelijk leutig jubileumjaar worden, met als motto:

“11 x 6 de kurk is van de fles”

De jubileum commissie heeft een en ander uit de hoge hoed getoverd en er zullen deze avond vele oude foto’s te zien zijn, vanaf de beginjaren van oprichting, rond de kachel bij café de Bakker, een van de initiatiefnemers was toenmalig café-eigenaar To Hagens. Klaaske Mathijssen was de eerste Prins. De complete historie zal te lezen zijn in de jubileum uitgave van de carnavalskrant, geschreven door René Hermans. Ook zullen alle insignes getoond worden, uit de collectie van Christ Dekkers.

Om alle activiteiten te kunnen organiseren zijn er diverse acties op touw gezet. Tussen Kunst en Kitsch in Moerstraten, wat een groot succes was! Verkoop Mangelpeejen bier en een sponsoractie van € 66,66. Voor alle info hierover en over ons jubileum, zie www.hetdorpmoerstraten.nl

Op zondag 20 november zal Sinterklaas met zijn knechten ook Moerstraten weer een bezoek brengen. Na een rondtocht met paard en wagen, zal de Sint in ParelMoer aanwezig zijn. De kinderen kunnen hier hun kleurplaat inleveren en een praatje met de Sint en zijn knechten houden.
Alle info en de kleurplaat zie: www.hetdorpmoerstraten.nl

We hopen jullie tijdens een van bovenstaande activiteiten te mogen ontmoeten.