Al heel veel jaren heeft Moerstraten een vrouwenvereniging, ooit begonnen als Boerinnenbond, daarna KVO, Vrouwen van Nu en sinds begin 2019 onder de naam Dames Actief. Zoals de naam al aangeeft, een leuke club van actieve vrouwen met als uitgangspunten ontspanning, ontmoeting en gezelligheid.

 

Wij hebben circa 40 leden, veelal afkomstig uit Moerstraten, maar ook uit de directe omgeving. Ons clublokaal is dorpshuis De Parelmoer in Moerstraten.

We staan open voor alle vrouwen van alle leeftijden.

Door het jaar heen organiseren we informatie avonden, dagtripjes, excursies, workshops, wandeltochten o.l.v. een gids en ontspanningsavonden. Ook bieden we onze leden in de periode van april tot en met september de mogelijkheid om wekelijks gezamenlijk een fietstocht (dinsdagavond en vrijdagmiddag) te maken als het weer het toelaat en in oktober tot en met maart kaartavonden in Café de Bakker.