Biljart Vereniging Bakker Boys

Al ruim 50 jaar wordt er bij café de Bakker op een biljart gespeeld. Het gaat daarbij om een carambolebiljart, waarbij geprobeerd wordt zoveel mogelijk punten te maken met 3 ballen.

Wat ooit begonnen is als spel met 2 witte en 1 rode bal, is inmiddels veranderd in een spel met 1 witte, 1 gele en 1 rode bal. Op die manier wordt het wat gemakkelijker gemaakt om de eigen speelbal te herkennen.

BV Bakker Boys organiseert de volgende activiteiten:

Competitie:

Bij café de Bakker speelt men al heel veel jaren ook competitie, vrijwel al die tijd in de RBB (Roosendaalse Biljart Bond).

Het aantal teams is inmiddels uitgebreid van 3 of 4 in de jaren ’90 tot dit seizoen voor het eerst 7 viertallen.

Naast de 7 viertallen zijn er momenteel ook nog 7 reserve-spelers, die regelmatig meespelen.

De competitie bij de RBB begint half september, vlak na Wouwse kermis en eindigt eind januari. Tijdens de feestdagen wordt er 2 weken lang geen competitie gespeeld.

Om te zien wat de prestaties van de teams van BB in de competitie zijn en hoe de individuele prestaties per speler zijn hoeft men niet ver te zoeken. Vanaf dit jaar gebruikt de RBB hiervoor het zgn. Biljartprof systeem.

Surf naar                                            www.biljartprof.nl

Klik dan in de linkerkolom op:          Competitie

Klik vervolgens op                             Roosendaalse Biljartbond

Klik daarna op het seizoen:               2012-2013

Daarna ziet u de verschillende spelsoorten, waarbij BV Bakker Boys meespeelt in de Libre Senioren competitie.

Clubkampioenschappen:

Meestal wordt direct na de competitie, eind januari, begin februari, begonnen met de clubkampioenschappen. Naast de leden van de Bakker Boys, die aan de competitie meedoen, spelen ook een aantal anderen mee aan dit kampioenschap. In principe kan elke liefhebber van de biljartsport zich aanmelden en meespelen.

De biljarters, die willen meedingen naar de titel “clubkampioen Bakker Boys” kunnen kiezen tussen het spelen op dinsdag-, donderdag- of vrijdagavond. Er worden maximaal 12 deelnemers per avond ingedeeld. Mochten er meer liefhebbers zijn, dan kan ook op woensdagavond een poule gevormd worden.

In een poule speelt iedereen tegen elkaar. Van elke poule gaan de beste 4 door naar de halve finales, waarna daarna de besten weer naar de finaleavond kunnen doordringen.

Augustustoernooi:

Als voorbereiding op de competitie van de RBB en vaak als afsluiting van de vakanties, wordt vanaf half augustus het zgn. ‘Augustustoernooi’ georganiseerd. Hierbij spelen 2 biljarters ieder 4 spelsoorten tegen elkaar in 1 partij met 10 beurten libre, 10 beurten bandstoten, 10 beurten “over rood” en tot slot het moeilijkste onderdeel: 10 beurten driebanden.

Via een als jaren goed werkend puntensysteem komt ieder dan aan een aantal behaalde punten. De mensen met de meeste punten gaan door naar halve finale en finaleronden. Deze finaleavond wordt altijd op donderdag vlak voor de competitie gespeeld en de winnaar gaat vaak naar huis met een mooie prijs!

Een keer meedoen???

Hebt u interesse om een keer te komen kijken, dat kan natuurlijk altijd. Wilt u ook een keer aan bv de clubkampioenschappen meedoen, ook dat kan.

Kom een keer langs of bel gewoon met café de Bakker, 0165-300041!

Ad Bartels vertelt u alles over de mogelijkheden!!

Agenda

20 okt 2019 / 14:00 -
Rikken in Moerstraten